Start Fortenseizoen 16-18 april 2022

In het Paasweekend van 16 t/m 18 april 2022 start het seizoen van de forten, vestingen, bunkers en waterlinies. Ook alle linie-musea zijn weer geopend. Er wordt extra werk gemaakt van cultuurhistorie voor iedereen die tijdens de Paasvakantie nog wat bijzonders zoekt.

Activiteiten Start Fortenseizoen

Bezoekers ervaren de unieke flora en fauna én verborgen schatten van het erfgoed tijdens de Start van het Fortenseizoen. De fortterrassen, kantines en restaurants zijn weer open en serveren smakelijke paaslunches. Op diverse locaties zijn theater- of muziekoptredens. Op vele forten worden rondleidingen gegeven door een gepassioneerde gids. Ook vestingsteden bieden vertier.

UNESCO Werelderfgoed

Nederland telt meer dan 10 waterlinies; verdedigingslinies bestaande uit forten, vestingen en bunkers met een ingenieus systeem van dijken en sluizen. Eén daarvan, de Stelling van Amsterdam, is sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed. Op 26 juli 2021 heeft het Werelderfgoedcomité de Nieuwe Hollandse Waterlinie hieraan toegevoegd en vormen ze samen het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Zo’n Werelderfgoed-benoeming is niet niks. Dan sta je in de illustere rij van 1154 Werelderfgoederen in 167 landen, zoals de piramides van Gizeh in Egypte, Stonehenge in Engeland, het Canal du Midi in Frankrijk en de Chinese muur. Lees meer op www.hollandsewaterlinies.nl.

Meer informatie: www.forten.nl/activiteiten/start-fortenseizoen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *