Staking dreigt bij touringcarbedrijven

FNV heeft namens de leden in de touringcarsector de touringcarbedrijven een ultimatum gestuurd. Als de touringcarbedrijven niet voor maandag 19 september 12.00 uur aan de eisen van de leden voor een nieuwe cao Besloten Busvervoer voldoen, moeten ze rekening houden met acties, waaronder stakingen.

Veel recreatiebedrijven zijn sterk afhankelijk van touringcarbedrijven voor o.a. het aanleveren van schoolreisjes en personeelsuitjes.

De eisen in het ultimatum van de vakbonden zijn onder andere een loonsverhoging van 5% en 100 euro bruto per maand. Verder willen de chauffeurs dat alle diensten 100% uitbetaald worden. ‘Het is niet meer van deze tijd om 6 uur te werken en maar 5 uur betaald te krijgen’, aldus Kressin. Verder willen de chauffeurs een werkdag van maximaal 12 uur en dat de contracturen worden aangepast bij structureel overwerken. In de sector werken ongeveer 3000 mensen.

Meer informatie; https://www.fnv.nl/nieuwsbericht/sectornieuws/vervoer/2022/09/stakingen-bij-touringcarbedrijven-als-niet-wordt-i

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *