Sportsector slaat handen ineen om BTW verhoging van tafel te krijgen

De sportsector slaat de handen ineen om de btw-verhoging op sportbeoefening van tafel te krijgen. Hiervoor is onder meer een persoonlijke videoboodschap voor de nieuwe staatssecretaris Jeugd, Preventie en Sport, Vincent Karremans, opgenomen met een aantal prominenten uit de sport en zorgsector. Een steeds groter deel van het Nederlandse sportaanbod is afkomstig van commerciële sportaanbieders, die zich ook achter dit initiatief scharen.

De nieuwe staatssecretaris heeft donderdag 1 augustus deze belangrijke videoboodschap namens sportend Nederland ontvangen. Hierin hebben we duidelijk gemaakt dat de btw-verhoging op sport enorme gevolgen op de samenleving heeft en onder andere voor zorgt dat een half miljoen Nederlanders zal stoppen met sporten. 

De boodschap vanuit de gehele sportsector luidt: Houd sport betaalbaar en toegankelijk voor iedereen. Handhaaf de btw op sport op 9%. En zorg dat heel Nederland kan blijven sporten! 

Het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) is initiatiefnemer van deze campagne. Zij houden je op de hoogte van aankomende acties. Deze campagne is onderdeel van Sport gaat niet vanzelf. #Sportgaatnietvanzelf

Bron en meer informatie: Platform Ondernemende Sportaanbieders

Karremans reageerde vanaf de Olympische Spelen in Parijs al even kort op de oproep en vertelde dat hij ook worstelt met de gevolgen van het voorstel. Over de voorgenomen BTW verhoging zegt hij op Radio 1 het volgende: “Ik ga natuurlijk kijken hoe ik dat op de beste manier kan invullen en hoe ik kan voorkomen dat dat negatieve effecten heeft op toegankelijkheid van sport.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *