Sportsector roept om snelle heropening sportaccommodaties

De brede sportsector, zowel verenigingen als commercieel sportaanbod, pleiten voor een snelle heropening van sportaccommodaties. Op 11 januari wordt actie gevoerd in Den Haag en er loopt een petitie die op 10 januari al ruim 288.000 keer is getekend.

NL Actief, Platform Ondernemende Sportaanbieders, NOC*NSF en de Nederlandse sportbonden organiseren dinsdag 11 januari een glazen sporthuis op Het Plein in Den Haag. Samen met bekende en minder bekende sporters, politici en experts, vraagt de sportsector die dag aandacht voor het maatschappelijke belang van sport. Voor een gezonde en weerbare samenleving moeten we nu juist alles op alles zetten om bewegingsarmoede tegen te gaan. En toch wordt het Nederlanders die aan hun gezondheid willen werken erg moeilijk gemaakt met de sluiting van sportlocaties.

Meer informatie: www.nlactief.nl/actueel/aankondiging-actie-den-haag-11-januari

Petitie

Ook een petitie is onderdeel van de bewustwordingscampagne. De kop van de petitie luidt: “Sport en bewegen is een essentiële dienstverlening“: “Sport en bewegen is van groot belang om fysiek en mentaal fitter en gezonder te leven, en meer weerstand op te bouwen. Juist tijdens de coronapandemie heel belangrijk! De sportsector moet daarom worden aangemerkt als essentiële dienstverlening, zodat de deuren van de sportaanbieders open gaan en ook open blijven. Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol verantwoord sporten.”

Ook oproep vanuit andere branches

Overigens is de sportsector lang niet de enige belangengroep die pleit voor een verruimde openstelling. Zie ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *