Spoorwegmuseum Utrecht krijgt nieuwe directeur / bestuurder

De Raad van Toezicht van het Spoorwegmuseum benoemt Leontien Lems tot  directeur-bestuurder van het Spoorwegmuseum. Met ingang van 15 januari 2024 volgt ze Nicole Kuppens op die per 1 januari 2024 afscheid neemt.

Leontien Lems (foto: Kim Krijnen)

Leontien Lems werkt al geruime tijd in de culturele en museale sector. Momenteel is ze verbonden aan de Stadsschouwburg Utrecht waar ze als MT-lid verantwoordelijk is voor de Marketing, Communicatie en Verkoop. Eerder heeft ze verschillende functies bekleed bij zowel historische- als wetenschapsmusea, waaronder die van sectormanager Presentatie en Educatie bij het Nederlands Openlucht Museum. In haar loopbaan was ze onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van educatief, tentoonstellings- en programmeringsbeleid. Leontien brengt een groot museaal en Utrechts netwerk met zich mee.

“Het Spoorwegmuseum is voor mij één van de meest toegankelijke musea van Nederland. Een bijzondere historische plek die al jaren kan rekenen op een grote groep enthousiaste bezoekers van alle leeftijden. En een plek waar een gezond evenwicht gezocht wordt tussen de museale en commerciële bezoekerservaring. Het is een eer om met medewerkers, vrijwilligers en partners de koffer vol verhalen verder uit te pakken en samen te bouwen aan een mooie toekomst.”

Leontien Lems

De Raad van Toezicht is verheugd dat in Leontien de gezochte opvolger is gevonden van huidig directeur Nicole Kuppens. Nicole heeft afgelopen zomer aangegeven dat ze, na bijna zeven jaar directeurschap, per 2024 het Spoorwegmuseum zal verlaten. Onder haar leiding is het museum de afgelopen periode met veel succes verder ontwikkeld en door de moeilijke coronajaren geloodst. Ze heeft een brede programmering neergezet, exposities vernieuwd en het grootschalige collectieregistratie- en digitaliseringsprogramma De Registratie Fabriek gerealiseerd.

Bron en meer informatie: www.spoorwegmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *