Spoorwegmuseum geeft oude attractie een upgrade

De darkride attractie ‘Stalen monsters’ waarin bezoekers in over een rails, in een karretje, allerlei avonteren beleven, heeft een upgrade gekregen. Lagotronics kreeg deze opdracht en maakt daarbij vooral het onderscheid met nieuwe show-elementen.

15 jaar geleden is de attractie geopend en na al die jaren was de attractie toe aan groot onderhoud. Daarnaast werd gekeken hoe de attractie, met behulp van nieuwe technnieken, een spectaculairder show-element kon krijgen.

Technische upgrade

Lagotronics uit Limburg maakte de technologie up-to-date en wist daarnaast de totale beleving van de dark ride te vernieuwen en te optimaliseren. De technische apparatuur, de hardware en software, van de attractie was flink verouderd. Er werd voor gekozen om de basis, namelijk de gehele show control, audio control en de verlichting volledig te vernieuwen. Via een bedienpaneel kan de show eenvoudig worden bediend. Doordat alle essentiële techniek is vervangen, kan dark ride Stalen Monsters de komende jaren weer vooruit.

Geoptimaliseerde bezoekersbeleving

Naast de vervanging van de techniek is ook de apparatuur op het gebied van audio, special effects en verlichting onder handen genomen. De zolder is deels vernieuwd en voorzien van een nieuwe verhaallijn. Daarnaast is ook een quiz geïntegreerd. Ook de entree en de uitgang zijn aangepast zodat deze beter in het oog springen.

Het gehele verlichtingsplan in de ride is onder handen genomen en we hebben gebruik gemaakt van RGB LED verlichting. Enerzijds is deze verlichting erg energiezuinig en anderzijds kunnen er verschillende ambiances gecreëerd worden door middel van het mengen van de kleuren.

Om de bezoekers van Stalen Monsters meer informatie te geven over de ride, worden de bezoekers vooraf in een tussenruimte van informatie voorzien met betrekking tot de ride. Om een extra dimensie aan de ride toe te voegen zijn op diverse plekken full collor prints geïnstalleerd en zijn er enkele projecties geïmplementeerd.

Meer informatie:

www.lagotronicsprojects.com/nl

www.spoorwegmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *