Speeltuinbende pleegt overval op de Julianatoren

Met een bende van ruim 60 kinderen en ouders stond de Speeltuinbende zondag 17 mei ’s ochtends om 10 uur voor de deuren van pretpark de Julianatoren in Apeldoorn. Gewapend met testbordjes, knalrode Speeltuinbende T-shirts, een aantal rolstoelen, testformulieren, spandoeken en vooral veel enthousiasme werd de Julianatoren getest op toegankelijkheid én speelwaarde. “Samen spelen”, dat is waar de NSGK Speeltuinbende voor staat. Mét of zonder beperking: alle kinderen hebben recht om plezier te maken. Maar of dit altijd mogelijk is, is nog maar de vraag.

julianatoren speeltuinbendeDirect in actie!
Dat de overval goed geheim was gehouden tot op het laatste moment, werd direct al duidelijk bij de betreding van het pretpark. De medewerkers heette ons vriendelijk welkom, maar pakte direct de portofoon erbij om alle collega’s op de hoogte te stellen. Ze krijgen tenslotte niet dagelijks te maken met zo’n grote groep mensen waarvan een deel rolstoelafhankelijk is.

Klantvriendelijkheid en divers aanbod
Binnen no-time verspreidde de rode T-shirts zich over het park om de testformulieren in te vullen. Alles werd getest; toegang tot attracties, veiligheid, klantvriendelijkheid van het personeel en toiletvoorzieningen. Tussendoor werd er een bende-vergadering ingelast waaruit al snel bleek dat iedereen over het algemeen enthousiast was over de Julianatoren. Met name werd er goed gescoord op klantvriendelijkheid en het diverse aanbod van attracties. Verbeterpunten (rode bordjes) zijn er ook geconstateerd. Zo is de mogelijkheid om grotere kinderen liggend te verschonen nog niet toereikend en zijn een aantal attracties alleen via een trap bereikbaar.

Testrapport
Bendeleidster Ilse van der Put kon aan het eind van de test met een trots gevoel het testrapport overhandigen aan een medewerker van het park. Hier werd uiterst sportief op gereageerd en de Julianatoren liet blijken blij te zijn met de komst van de NSGK Speeltuinbende. Het pretpark nodigde de bende zelfs uit om volgend jaar terug te komen. Uiteraard met het doel om te laten zien dat de Julianatoren aan de tips heeft gewerkt en de toegankelijkheid van het park heeft verbeterd.

Over de NSGK Speeltuinbende overval
De NSGK Speeltuinbende overval is in het leven geroepen om haar bendeleden een leuke dag te bieden en “samen spelen” onder de aandacht te brengen. Honderden reacties op Twitter en meer dan 1.000 likes op Facebook maken in ieder geval al duidelijk dat dat is gelukt! Maar het belangrijkste doel is het geven van zinvolle feedback aan de onderneming waar de overval plaatsvindt.

Binnenkort kan de Julianatoren een uitgebreidere versie verwachten van het testrapport met alle bevindingen die tijdens de test zijn gedaan. Ook worden er tips gegeven waarmee men zich nog toegankelijker kan maken voor een breder publiek. Denk bijvoorbeeld aan praktische tips voor informatie op de website over welke voorzieningen aanwezig zijn voor mensen met een beperking of het verwijderen van paaltjes/hekjes waardoor een rolstoel ergens bij kan komen.

Meer weten over “Samen Spelen”?
Op donderdagmiddag 11 juni 2015 organiseert de NSGK Speeltuinbende in samenwerking met Pleisureworld én de beste samen speelplek van Nederland, Hof van Eckberge, een inspiratiemiddag over “Samen Spelen”. Een unieke kans om inspiratie op te doen en kennis te delen om zelf ondernemend aan de slag te gaan met samen spelen.

Kijk voor het programma en informatie en om je aan te melden op: http://pleisureworld.nl/event/nsgk-speeltuinbende-inspiratiemiddag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *