SnowWorld wordt volledig eigenaar van Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf)

SnowWorld verwerft de resterende aandelen in Alpenpark Neuss (nabij Düsseldorf, Duitsland). SnowWorld was al hoofdaandeelhouder sinds oktober 2020 met 66% van de aandelen, de overige aandelen bleven in bezit van de oprichters Johannes Janz en August Pollen van het Duitse indoor wintersport resort.

Door de aankoop verstevigt SnowWorld haar Europees marktleiderschap met 8 indoor wintersport resorts in volledig beheer. Alpenpark Neuss, genomineerd voor beste indoor skibaan in de wereld, bestaat naast indoorskipistes (met stoeltjeslift) uit, onder andere, een outdoor klim- en adventurepark, een gethematiseerde midgetgolfbaan, een congreshotel en unieke boomchalets. 

SnowWorld ziet veel potentie in een groei van de huidige bezoekersstroom uit Nederland en België en zal inzetten op nog meer schaalvoordelen en synergiën met haar overige activiteiten. De stappen die Alpenpark Neuss zette op gebied van duurzaamheid, met als ambitie om CO2 neutraal te opereren (onder andere door de aanleg van 30.000 m2 aan zonnepanelen), sluiten goed aan bij de ambities van SnowWorld op gebied van klimaatneutraliteit. 

Wim Hubrechtsen

“Al vele jaren staat Alpenpark Neuss garant voor kwaliteit en ongeëvenaarde gastvrijheid. Wij zijn trots om onze positie in de internationale markt verder te verstevigen en kijken er naar uit om het succes van Alpenpark Neuss verder voort te zetten.”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld. Alpenpark Neuss ligt vlak over de grens bij Düsseldorf en biedt avontuurlijke in- en outdoor activiteiten, een wintersportwinkel en hoogwaardige gastronomie. Daarnaast kunnen gasten verblijven in het ‘superior vier sterren’ hotel of in één van de boomchalets. Ook organiseert Alpenpark Neuss evenementen voor zakelijke en particuliere groepen, zowel in haar congrescentrum en horecaformules als op locatie. Alpenpark Neuss is meermaals uitgeroepen tot beste indoor skilocatie ter wereld. 

Bron en meer informatie: www.snowworld.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *