Samenwerking Linieland werpt vruchten af

Door de samenwerking van overheden, gebiedspartijen, ondernemers, bewoners en vrijwilligers in Linieland hebben een aantal forten weer een nieuwe functie gekregen en zijn ze weer opengesteld voor publiek. De samenwerking werpt duidelijk zijn vruchten af. Resultaten van vijf jaar samenwerking zijn in beeld gebracht in een korte film.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie beleefbaar maken. Dat was vijf jaar geleden het doel van overheden, gebiedspartijen, ondernemers, bewoners en vrijwilligers toen zij de samenwerking met elkaar aangingen. Inmiddels is er veel te beleven zoals wandelen op het Lint- en Liniepad (Klompenpad), kanoën vanaf de Linielanding aan de A27, wijnfort Jutphaas bezoeken en de loopgraven op Werk aan de Groeneweg ontdekken.

Beeldoverzicht van de linielanding:


De Linielanding is vooral met de auto goed te bereiken. De routing voor fietsers kan nog wel wat verbetering gebruiken.

Viering Waterlinie 200 jaar
De Nieuwe Hollandse Waterlinie viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. Daarom vinden diverse jubileumactiviteiten en bijzondere gelegenheden plaats op de forten in de regio. Zo opent 17 april 2015 het gerestaureerde Werk aan de Korte Uitweg in Tull en ’t Waal. Er is een 5 mei-viering op het Werk aan de Groeneweg in Schalkwijk. In mei wordt ook de nieuwe fietsbrug bij de Plofsluis tussen Nieuwegein en Houten ingevaren. In juli volgt de opening. Ook in het najaar zijn er volop activiteiten tijdens het fortenfestival, waaronder de bekende openlucht-filmvoorstelling op een fort.

Meer informatie: www.nieuwegein.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *