Ruim 7.000 bezoekers voor Recreatie Vakbeurs Hardenberg

In totaal bezochten 7.120 geïnteresseerden Recreatie Vakbeurs op 8, 9 en 10 november in Evenementenhal Hardenberg. De beurs – gespecialiseerd in verblijfsrecreatie – kon rekenen op de belangstelling van veel regionale recreatiebedrijven. Ook was er internationale interesse uit Luxemburg, België en Duitsland. De beurs breidde verder succesvol uit met een Trendtour en een verrassende Happy Camping.

hardenberg 2016 - 1922Het was de eerste keer dat de Trendtour opgenomen werd in het beursprogramma. Op 9 november kregen de deelnemers een kijkje achter de schermen bij de Beerze Bulten, Attractie- & Vakantiepark Slagharen en Van Keulen Mobielbouw in Nijverdal. De belangstellenden van de Trendtour kwamen onder andere uit Luxemburg, Duitsland, Zeeland, Gelderland en Overijssel. Na afloop vroegen de deelnemers zich af waar de Trendtour in 2017 naar toe gaat, want ze wilden zich al inschrijven. Daarom vraagt dit event om een herhaling.

Succesvol debuut Happy Camping
Recreatie Vakbeurs Hardenberg richtte zich ook deze editie op de totale recreatiebranche met een specialisatie in verblijfsrecreatie. Om dit thema extra kracht bij te zetten, was de vakbeurs voor het eerst uitgebreid met een Happy Camping. Een nieuw plein dat deed denken aan een camping of vrijetijd-wonderland, ingericht door Designstudio van Ginniken met producten van exposanten. Het leverde veel positieve reacties op van bezoekers en exposanten. Evenementenhal gaat onderzoeken hoe dit initiatief in 2017 een vervolg kan krijgen.

Prins Carlos de Bourbon de Parme
Tijdens Recreatie Vakbeurs Hardenberg kwamen tal van sprekers aan het woord, waaronder Prins Carlos de Bourbon de Parme. In zijn presentatie – midden op de beursvloer – sprak hij over duurzame kansen voor open doel. Onder belangstelling van veel bezoekers lichtte hij diverse, actuele vraagstukken toe. Ook was er na afloop ruimte voor het stellen van vragen.

Positief beursverloop
Beursorganisator Tom Verbeek keek aan de hand van reacties van bezoekers en exposanten positief terug op deze editie. “Het concept is goed ontvangen. De Happy Camping was één van de blikvangers. Ook de open standbouw werd zeer positief beoordeeld, evenals de diversiteit in het exposantenaanbod. Verder nam de internationale interesse toe. We zijn een regionale beurs met nationale aantrekkingskracht. Dat blijft de basis voor het concept, maar de internationale belangstelling is wel een bevestiging dat de beurs stevig op de kaart staat.”

Tweede editie Welcome
Deze week organiseert Evenementenhal op haar locatie in Gorinchem de tweede editie van Welcome (14, 15 en 16 november). Deze vakbeurs verbindt recreatie, verblijfsaccommodatie, horeca en de zakelijke sector met elkaar. Welcome 2016 is op beursdagen te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie: www.evenementenhal.nl/welcome

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *