Routebureau Groningen ontwikkelt weekend-fietstochten rondom LF kustroute

Routebureau Groningen heeft in de transitie van LF-routes naar LF-icoonroutes een primeur met de eerste weekendlussen. De komst van de kortere trajecten maakt het mogelijk om tijdens weekenden of midweken te proeven aan de complete Langeafstand Fietsroute.

Het concept is simpel; een deel van de route verloopt via de LF Kustroute en een deel via de knooppunten; slapen en eten waar je zelf wilt, en na twee of drie dagen en een ervaring rijker terugkomen bij het startpunt. Het routebureau heeft hiermee een spin-off gecreëerd rond de LF kustroute, waardoor recreatie- en horecabedrijven kunnen profiteren van de aangelegde routestructuur.

Twee tochten

Er worden op dit moment twee routes aangeboden:

  • Een LF-weekendtocht Eems-Dollard is een route van 113 km en voert langs de unieke zeearm van de Waddenzee.
  • Tijdens deze 123 kilometer lange LF-weekendtocht Groninger Wadden kan de fietser een paar dagen genieten van het Wad, de ruimte en de Groninger cultuurhistorie.

Ontwikkeling LF-weekendtochten

In samenwerking met het Fietsplatform (initiator van Nederland Fietsland), Stichting promotie Waddenland, Top van Groningen, Marketing Oldambt, Visit Wadden en Marketing Groningen heeft Routebureau Groningen de twee Groningse LF-weekendtochten ontwikkeld. Het Fietsplatform stimuleert vanuit een ondersteunende rol regionale initiatiefnemers zoals DMO’s en routebureaus bij de ontwikkeling van deze routes. 

Meer informatie: www.lfkustroute.nl/plan-je-fietstocht/lf-weekendtochten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *