Rotterdam hengelt het Eurovisie Songfestival binnen

Rotterdam heeft er met het Eurovisie Songfestival in 2020 een aansprekend evenement bij, dat voor veel extra bezoek en publiciteit voor de stad gaat zorgen. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) maakte de uitverkiezing van de festivalstad vanochtend bekend.

Rotterdam Ahoy is de locatie van de 65e editie van het grootste muziekfestival ter wereld. Op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei zijn de halve finales, met de grote finale op zaterdag 16 mei.

Stad van innovatie, creativiteit en cultuur

Rotterdams Wethouder Said Kasmi is verheugd met de komst van het Eurovisie Songfestival naar Rotterdam; “Graag laten we alle Songfestival-fans Rotterdam zien: divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy als prachtige eventlocatie. De komende maanden gaan we keihard aan de slag om samen met onze partners een geweldig evenement neer te zetten. Een feest van iedereen, voor iedereen. Waarbij Nederland het gastland is en Rotterdam het podium’.

Jolanda Jansen, algemeen directeur van Rotterdam Ahoy reageert ook verheugd: “Geweldig dat het Eurovisie Songfestival neerstrijkt in Rotterdam en dat wij dit fantastische evenement mogen huisvesten! Ahoy is gebouwd voor live entertainment en ik ben ervan overtuigd dat hier een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd gaat worden waar de regio, provincie en heel Nederland trots op is.”

Hele regio gaat profiteren

De hotelcapaciteit in Rotterdam zal niet voldoende zijn om aan alle vraag van dit mega-evenement te voldoen. Een grote radius rondom de havenstad zal dus meeprofiteren van dit evenement. TopParken is het eerste park dat inspeelt op het nieuws: “…En laten wij daar nou net een vakantiepark in de buurt hebben. Combineer uw bezoek aan het Songfestival met een heerlijke vakantie bij TopParken. Boek op tijd voordat het te laat is.”

Ook onze partner Parkvakanties is op het nieuws ingesprongen door 7 tips te geven voor vakantieparken in de buurt van Rotterdam.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AVROTROS, in coproductie met de EBU.

Meer informatie: www.npo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *