Rotterdam en Amsterdam bovenaan de lijst van beste steden wereldwijd voor bewuste reizigers

Reiszoekmachine KAYAK.nl presenteert de Stedenindex voor verantwoordelijke reizigers. Nederland voert deze ranglijst aan. Van de 167 steden in 63 landen heeft Rotterdam de eerste plaats weten te bemachtigen, op de voet gevolgd door Amsterdam op plek twee. Het Oostenrijkse Graz complementeert de top 3.

Amsterdam

KAYAK’s Stedenindex voor verantwoordelijke reizigers is een interactieve gids die reizigers helpt om duurzaamheidsaspecten in acht te nemen bij het plannen van hun volgende reis. Voorbeelden hiervan zijn,de CO2-accreditatie van luchthavens, lokale vervoersmogelijkheden en luchtkwaliteit. De index bevat populaire stadsbestemmingen van over de hele wereld en analyseerde 167 steden in 63 landen op 28 factoren om reizigers te helpen bij het maken van bewuste en beter geïnformeerde reiskeuzes. Reizigers kunnen de resultaten van de Index personaliseren en filteren op factoren die zij het belangrijkst vinden. 

Waarom Rotterdam en Amsterdam zo goed scoren 

Rotterdam, Amsterdam en Graz vormen de top 3 van KAYAK;s stedenindex. De volledige top 10 bestaat zelfs uit Europese steden.

Rotterdam heeft de perfecte en hoogste score behaald 100. Dit komt onder andere door het geavanceerde CO2-managementsysteem van de luchthaven, gecertificeerd door de Airport Carbon Accreditation, het grote aantal voordelig geprijsde accommodaties, allemaal gekwalificeerd door het Duurzaam Reizen-programma van Booking.com, het goede openbaar vervoer in de stad en de fantastische lengte aan fietspaden.

Amsterdam heeft de tweede plaats weten te bemachtigen met een score van 94. De stad is wereldberoemd om haar fietsvriendelijkheid en de autovrije straten, met goede opties voor milieuvriendelijke huurauto’s en voldoende EV-laadplekken.

“Het is indrukwekkend om te zien hoe Nederland naar voren komt als leider op deze internationale ranglijst. We presteren geweldig te midden van de felle concurrentie in heel Europa. Deze prestatie is het gevolg van de jaren lange inspanning van Nederland om verantwoord reizen te stimuleren. De reiziger kan hier nu de vruchten van plukken bij het verkennen van de Nederlandse steden”, aldus Peer Bueller, Chief Financial Officer bij KAYAK.

Bron en meer informatie: www.kayak.nl/verantwoordelijke-reiziger#methodology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *