Roompot opent een glamping nabij het Lauwersmeer

Roompot opent op vrijdag 30 juni de Roompot Glamping Lauwersmeer, bij het Nationaal Park Lauwersmeer. InLeisure ontwikkelde deze bestemming, die voorheen als camping Lauwerszee bekend stond, en Roompot zal de exploitatie verzorgen.

De camping had oorspronkelijk 125 kampeerplekken. Na de herontwikkeling zijn daar 76 glampingaccommodaties voor teruggekomen. Eerder werkten Roompot en Inleisure al succesvol samen aan onder andere Roompot Gulpen en Roompot Beach Resort Agde in Frankrijk dat ook volgend weekend zijn eerste gasten verwelkomt.

Stoere safaritenten & luxe voorzieningen

Ontwikkelaar InLeisure, de architecten en Roompot werkten samen aan een unieke plek die past in het landschap. Met lokale, fraaie beplanting ontstaat een natuurlijke privacy voor alle gasten.

Roompot Glamping Lauwersmeer biedt 76 luxe accommodaties in de vorm van stoere safaritenten. Deze comfortabele tenten bieden plaats aan 2 tot 6 personen en zijn allemaal voorzien van een zithoek, eethoek, praktische keuken, luxe badkamer en een veranda. Er is gratis WiFi en elke tent heeft natuurlijk comfortabele bedden.

Daarnaast heeft het resort een Service Point, Take Away en minimarkt in de oude herberg. Deze extra services maken het aanbod compleet en geven de gasten een geweldige vakantie-ervaring.

Het hoge comfort van de tenten en de unieke Glamping-beleving inrichting maken van Roompot Glamping Lauwersmeer een uniek vakantieparadijs in de regio voor een erg brede doelgroep.

Een duurzaam park

Ontwikkelaar InLeisure gaf vorm aan het resort met een groot hart voor onze planeet, vanuit de uitgangspunten van de Green Key certificering. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame (leisure)bedrijven. Roompot heeft namelijk een ambitieus duurzaamheidsprogramma en wil ook bij Lauwersmeer onvergetelijke vakanties waarmaken, met een positieve impact op natuur, regio, mens en klimaat.

Bij de realisatie van Roompot Glamping Lauwersmeer is gewerkt met duurzame bouwmaterialen en voert men bijvoorbeeld ook een duurzaam inkoopbeleid: daarbij wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale producten zodat de ecologische voetafdruk minimaal blijft.

Daarnaast zijn de luxe glampingtenten allemaal all electric. Dat betekent dat er geen gas meer verbruikt wordt voor de accommodaties: ze worden elektrisch verwarmd, de boilers zijn elektrisch en koken gebeurt op inductie.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *