Roompot en Landal GreenParks gaan de toekomst in met de naam ‘Landal’

De naam Roompot gaat verdwijnen. Alle parken van de Roompot / Landal organisatie gaan verder onder de naam Landal. Ook wordt er gekozen voor een nieuw internationaal hoofdkantoor (dat ook de Nederlandse markt bediend) dat in Amsterdam komt te staan. Met de nieuwe naam en kantoorstructuur wordt een efficiëntere organisatie nagestreefd.

Uit een merkenonderzoek is gebleken dat Landal een betere naamsbekendheid geniet dan Roompot. Ook de bekendheid in het buitenland is daarin meegenomen. De toevoeging ‘GreenParks’ komt ook te vervallen in de nieuwe naam. Eerder werd al bekend gemaakt dat de aanbieder van vakantiewoningen de ambitie heeft om zich te ontwikkelen tot marktleider op het gebied van ‘vakanties in de natuur’ op Europese schaal.

Aan het nieuwe merk zijn ook nieuwe waarden, een nieuwe klantenpropositie en een nieuwe visuele identiteit gekoppeld. Het nieuwe merk zal in het najaar gefaseerd worden uitgerold. De volledig rebranding zal ruim 1.5 jaar in beslag nemen.

Met het opgeven van de naam Roompot komt er een einde aan een bekende merknaam, die vooral in Zeeland veel emotie oproept. Roompot (Henk van Koeveringe) was een van de succesvolle pioniers op het gebied van vakantieparken in Nederland. Roompot heeft ook belangrijk bijgedragen aan de ontwikkeling van toerisme in Zeeland.

Eén internationaal hoofdkantoor

Om de onbetwiste Europese marktleider van vakanties in de natuur te worden, vereist de nieuwe organisatie meer focus, een betere samenwerking en meer verbondenheid. Het is essentieel dat collega’s en kantoren ten dienste staan van de ambitie en verdere groei mogelijk wordt.

Werken vanuit de huidige vier locaties (Uithoorn, Zwolle, Den Haag en Goes) in Nederland staat een optimale samenwerking en een verbondenheid tussen collega’s in de weg. Om de toekomstvisie en ambities samen te kunnen realiseren is het de intentie om één internationaal hoofdkantoor in Amsterdam te vestigen met ingang van 1 januari 2025. 

Door voor Amsterdam te kiezen als internationaal hoofdkantoor is het bedrijf beter gepositioneerd en beter bereikbaar voor internationale collega’s en partners. Schaarse talenten voor noodzakelijke kantoorfuncties ten behoeve van verdere professionalisering zijn meer beschikbaar in de hoofdstad.

Alle Nederlandse kantoorfuncties met een vaste standplaats zouden naar de nieuwe werkplek Amsterdam verhuizen. Met uitzondering van Guest Service (Goes) en Logistiek (Goes). De toekomstige locatie van het Shared Service Centre en Home Owner Relations wordt later besproken.

Deze nieuwe visie op kantoorvestigingen is op 15 mei voorgelegd aan de Ondernemingsraden.

De kantoren in Trier, Varde en Norwich blijven ongewijzigd in stand.

Bron en meer informatie: www.landal.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *