Resort Plopsa Village in De Panne (Be) nadert voltooiing

Plopsa zet zich met een investering van 55 villa’s nog nadrukkelijke in de markt als meerdaagse belevingsbestemming aan de Belgische kust. De laatste bouwfase in inmiddels ingegaan en op 21 december 2024 worden de eerste accommodaties verhuurd. Het totale project heeft een prijskaartje van € 23,5 miljoen.

Het is voor Plopsa dé kers op de taart om zich, na de opening van de Plopsa Camping en het Plopsa Hotel, op de kaart te zetten als Plopsa Resort. De resort aanpak past volledig in de toekomstplannen van Plopsa: een toonaangevende bestemming worden, waar gasten een allesomvattende vakantie-ervaring kunnen genieten met een breed scala aan voorzieningen en recreatiemogelijkheden. De vakantievilla’s zijn gelegen direct naast de camping. Bezoekers van het resort maken dan ook gebruik van de receptie die al aanwezig is voor de campinggasten.

Natuurlijk spelen ook het attractiepark Plopsa De Panne en waterpark PlopsAqua daarin een belangrijke rol. Met de realisatie van het theater (sinds 2023) had de locatie in De Panne ook al een goede troef in handen voor de markt van zakelijke bijeenkomsten.

Opmerkelijk is dat het interieur van de 55 villa’s in beperkte mate zullen gethematiseerd worden. Een weloverwogen keuze zo blijkt; “Er werd bewust gekozen voor een neutrale Anglo-Normandische cottagestijl. Op die manier wensen we tegemoet te komen aan de behoeften van een zo groot mogelijke doelgroep (families, vriendengroepen, bedrijven, etc.) en Plopsa Village toch wat te onderscheiden van de reeds sterk gethematiseerde kamers en chalets in het Plopsa Hotel en de Plopsa Camping. Plopsa liefhebbers dienen echter niet ongerust te worden. Er zullen, aan de hand van enkele subtiele knipogen, voldoende verwijzingen naar de Studio 100-figuren en Plopsa-parken terug te vinden zijn.”, aldus CEO Carl Lenaerts.

“Met de komst van deze villa’s richten we ons voornamelijk op een onvergetelijke meerdaagse beleving aan de Belgische kust, dit in combinatie met een bezoek aan Plopsaland De Panne en Plopsaqua De Panne.”, besluit Lenaerts.

De 55 villa’s worden ingedeeld in zes verschillende typen, waar groepen van 6 tot 12 personen kunnen verblijven – afhankelijk van het type huisje. De opening van de eerste villa’s is gepland op 21 december 2024 (eerste dag van de kerstvakantie). Online boekingen zullen reeds beschikbaar zijn vanaf eind maart.

Meer informatie: www.plopsavillage.be/nl/maak-kennis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *