Reizende Leonardo da Vinci experience is showcase van nieuwe immersive technieken

De bekroonde ‘Da Vinci: Genius’ experience komt naar Amsterdam. De voorstelling geeft bezoekers een kijkje in het creatieve en geniale brein van Leonardo da Vinci middels een nieuwe meeslepende en interactieve show. ‘Da Vinci: Genius’ beleefde haar première in Berlijn en werd daar bekroond met twee prestigieuze awards.

De experience opent op donderdag 30 november haar deuren in het Amstel Design District in Amsterdam.

De nieuwste technieken

‘Da Vinci: Genius’ integreert de nieuwste AI-technologie, digitale projecties en 360-graden audio soundscape om bezoekers te inspireren de hedendaagse wereld te zien door de ogen van da Vinci. De show laat zien dat veel van de wereldwijde uitdagingen, waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd, al meer dan 500 jaar geleden werden voorzien door Da Vinci.

Internationale productie voor het eerst op tour in Amsterdam 

De experience wordt geproduceerd door Phoenix Immersive uit Londen,  flora&faunavisions uit Berlijn heeft het creatieve ontwerp van de show gecreëerd. De muziek is gecomponeerd en geproduceerd is door de Grammy Award genomineerde DJ SASHA.

Bert van der Ryd, Managing Director van Phoenix Immersive, legt uit: “Deze immersive show, ontworpen voor alle leeftijden, combineert interactieve technologie met een educatief karakter. Het biedt een nieuwe en andere kijk op het leven van Leonardo da Vinci met zijn ideeën in de wereld van vandaag.” Phoenix Immersive wordt ondersteund door Nectar Capital.

Scott Rudmann, Managing Partner van Nectar, legt uit: “We zijn verheugd om deze baanbrekende experience naar Nederland te brengen. Het is onmogelijk voor iedereen die naar deze show komt om weg te gaan zonder een grotere kennis van het begaafde brein en artistieke talent van da Vinci en de verbinding met het heden.”

Meer informatie: www.davinciamsterdam.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *