Regen en kou zorgen voor klein dipje in boekingen Nederlandse vakantieparken

Het gure weer van de afgelopen dagen zorgt voor een verschuiving van de voorkeuren van vakantiegangers. Zoover meldde vandaag dat er veel extra last minutes worden geboekt naar zonbestemmingen. Parkvakanties ziet juist een dipje in de boekingen van binnenlandse vakanties. De problematiek met hoog water in de rivieren zorgde voor nog een extra horde voor de binnenlandse vakanties.

foto: Pretwerk @ camping Culemborg

Laurens Taekema van Parkvakanties ligt toe: “Wij zien momenteel zeker een dipje in de boekingen voor de Nederlandse vakantieparken, maar er wordt alsnog wel geboekt. De meeste Nederlanders (en ook Duitsers) hebben dit jaar al op tijd hun vakantie geboekt tijdens het vroegboek seizoen. Daarmee is al een groot deel van de Nederlandse vakantieparken goed gevuld. Er is nog wel voldoende plek momenteel om afwachtende mensen bij een weersomslag te voorzien van een accommodatie, maar wie echt op een last minute wacht zou weleens achter het net kunnen vissen, omdat de parken deze zomer toch echt wel vol zullen gaan zitten.”

Meer informatie: www.parkvakanties.nl

De aanbieders van vakanties naar zonbestemmingen zien hun omzet juist stijgen. Uit de Zoover Vakantiemonitor blijkt dat er in mei en juni zijn 2,5 keer zoveel vliegvakanties naar landen als Spanje, Turkije, Griekenland en Egypte zijn geboekt als vorig jaar, waarbij mensen soms al een paar dagen na de boeking vertrekken. Hoewel de prijzen van vluchten en accommodaties zijn gestegen, geven Nederlanders ongeveer hetzelfde bedrag uit als vorig jaar, door voor een goedkopere vakantie te kiezen.

Nederland (-23,14 procent), Duitsland (-30,65 procent) en België (-35,37 procent) zijn dit jaar beduidend minder populair bij de Nederlandse vakantiegangers. “Ook in landen als België, Duitsland en Frankrijk is het weer slecht. We zien dat het zoekgedrag naar alle vakanties met de auto daalt en naar alles met het vliegtuig stijgt”, zegt Reinoud Koot van Zoover.

Meer informatie: www.zoover.nl

Een tegenvaller die vooral vakantieparken langs de grote rivieren treft is de hoge waterstand. Diverse campings en vakantieparken hebben door de overvloedige regenval een deel van hun boekingen moeten annuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *