Red Online Marketing & De Kennemer Duincampings genomineerd voor marketingaward

Red Online Marketing heeft samen met haar opdrachtgever De Kennemer Duincampings een prachtige Emailmarketing case ingediend bij de DDMA Email Marketing Automation Summit Awards (EMAS Awards). Het is één van de drie kanshebbers in deze categorie.

De uitreiking van de DDMA EMAS Awards vindt plaats tijdens de DDMA Email Summit op donderdag 22 juni 2023 in de Kromhouthal in Amsterdam. Het event is een initiatief van DDMA, de branchevereniging voor data en marketing, en wordt mede georganiseerd door de DDMA Commissie Email. 

De case beschrijft het project waarbij Red Online Marketing, in samenwerking met partners Storyteq en Studio Vi, een hyper gepersonaliseerde emailcampagne, in de talen Nederlands, Engels en Duits, heeft verstuurd naar gasten van De Kennemer Duincampings die in 2022 verbleven op één van de drie campings; Camping Bakkum, Camping Geversduin en Camping de Lakens. Tot voor kort stuurde de Kennemer Duincampings (KDC) aan het einde van het jaar een kerstkaart met bedankje voor het bezoeken van de campings. Dit is ouderwets, papierverspilling en onopvallend; daar moest verandering in komen, vond het team van KDC. Qua timing hielden ze vast aan het einde van het seizoen en vlak voor het early bird seizoen. Waarom? Natuurlijk, dan is het Kerst. Maar bovenal, dit is de start van het early bird seizoen, dus de Kennemer Duincampings wilden dan ook een hoge actieve bekendheid hebben op dat moment. In de emailcampagne is gebruik gemaakt van gepersonaliseerde animated-gif images. Deze campagne heeft een prachtig resultaat behaald van een 43% hogere click to open ratio dan normaal.

Aanpak

Campagne: een hyper gepersonaliseerde email op basis van verzamelde data van gasten over reserveringen in 2022. In deze mail vond de gast een gepersonaliseerde aanhef, tekst en animated-gif voor die persoon. Bij een doorklik, werd een persoonlijke landingspagina geladen met de video. 

Gepersonaliseerde gastdata [tussen haakjes] in de video storyline:

  • Beste [voornaam],
  • Denk je daar thuis in [woonplaats] 
  • Nog wel eens terug aan je verblijf op [camping naam] 
  • Afgelopen jaar sliep je [aantal nachten] tijdens [jaargetijde]
  • In jouw tent, camper of caravan op [plek nummer] 
  • Kom je volgend jaar weer?

Studio Vi ontwikkelde een landingspagina die via unieke URL’s te bereiken was vanuit de verstuurde persoonlijke emails. Op de landingspagina werd verteld ‘wat is nieuw in 2023 op de campings’, om aan te zetten tot denken aan een verblijf in 2023.

Waar vond personalisatie plaats?

  • Onderwerpregel
  • Persoonlijke animated-gif in email 
  • Persoonlijke video op persoonlijke landingspagina na doorklik
.

Resultaat

De video werd erg goed ontvangen. Aangezien onze uitdaging lag in het feit dat gebruik van gepersonaliseerde video in een email deze te zwaar maakt. Daarnaast ondersteunen veel emailclients geen video, wat schadelijk kan zijn voor de deliverability van de email en de verzend reputatie. Het open percentage van deze emailcampagne was 22% hoger dan het gemiddelde open percentage van deze specifieke doelgroep op de nieuwsbrieven in 2022 van De Kennemer Duincampings.

De gemiddelde Click to Open rate (CTO) kwam 43% hoger uit dan het gemiddelde CTO van deze doelgroep in 2022. Het CTO is het aantal unieke klikken gedeeld door het aantal uniek bevestigde opens. Dit betekent dat veel mensen hun gepersonaliseerde video echt wilden zien. Voornamelijk op mobiel werd de video bekeken (73%) versus 27% desktop.

Mensen vonden het echt leuk om hun video te bekijken. De video duurde 42 seconden en er werd gemiddeld 53 seconden gekeken. Oftewel een deel heeft (een deel van) de video opnieuw bekeken. De completion rate (de gehele video bekijken) ligt een stuk hoger dan de benchmark, namelijk 44% beter.

Elise Menkveld, Email Automation Specialist bij Red Online Marketing: “Deze case heeft bijgedragen aan positieve brand awareness en loyaliteit bij de gasten vlak voor de start van het vroegboekseizoen. Een enorm mooi project waar ik met veel plezier aan gewerkt heb. Ik ben ontzettend trots op deze innovatieve oplossing, van concept door Studio Vi en De Kennemer Duincampings tot implementatie in Deployteq door ons. Deze nominatie voor de DDMA EMAS Award is echt de kers op de taart!”.

Steven Bodoux, Creative Head of Marketing bij De Kennemer Duincampings: “De campagne was tweeledig succesvol. We konden gasten veel specifieker terug laten blikken op hun verblijf én wij hadden de mogelijkheid om onze nieuwe faciliteiten voor komend seizoen te laten zien. Personalisatie gaan we nu ook in meerdere stages van de customer journey toepassen!“

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *