RECRON gematigd positief over regeerakkoord

RECRON sluit zich aan bij VNO-NCW en MKB en is gematigd positief over het nieuwe regeerakkoord. Erg tevreden is RECRON met de aandacht voor het aanpakken van de regeldruk in de nieuwe kabinetsperiode. De afgelopen jaren heeft RECRON al veel concrete punten aangedragen en opgelost.

Het Ondernemingsdossier is speerpunt voor de coalitie van PvdA en VVD. Uiterlijk eind 2017 moeten alle ondernemers digitaal zaken kunnen doen met de overheid via dit dossier. RECRON is koploper in dit project en is blij met deze expliciete politieke steun vanuit de nieuwe regering.

Het lage BTW tarief voor de gastvrijheidssector lijkt deze kabinetsperiode geen punt van discussie. Ook de verhoging van de BTW op kunst en cultuur is nu definitief teruggedraaid. Voor Gastvrij Nederland (waar RECRON deel van uitmaakt) waren deze onderwerpen topprioriteit.

Ook wat betreft het beheer van de Natuurgebieden draait het nieuwe kabinet de bezuinigingen deels terug. Er komt 200 miljoen extra voor het beheer van natuur. De regiegroep Recreatie & Natuur (waar RECRON deel van uitmaakt) pleitte hiervoor samen met de natuurorganisaties.

Het nieuwe kabinet gaat zich ook inzetten om de financiering voor bedrijven weer op gang te brengen. RECRON is tevreden dat hier veel aandacht voor is. De beschikbaarheid van kapitaal is voor recreatieondernemers van groot belang.

Het is nog niet duidelijk of de inzet van Gastvrij Nederland om de Rijksbijdrage aan het NBTC overeind te houden succes heeft. Het regeerakkoord spreekt van een bezuiniging op de subsidies voor het bedrijfsleven beleid, maar het is niet duidelijk waar en hoe.

Ook de integrale aanpak voor de gastvrijheidssector is nog niet door de nieuwe regering omarmd, terwijl deze aanpak belangrijk is voor de doorontwikkeling van de topsectoren. Dit was een andere topprioriteit van Gastvrij Nederland richting de formatie.

Tijdens het debat over de Gastvrijheidseconomie op 12 december in de Tweede Kamer kan Gastvrij Nederland politieke steun vragen voor de laatste twee punten. Ook tijdens het rondetafelgesprek in november zullen deze onderwerpen prominent op de agenda staan.

Bron: RECRON

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *