RECRON geen voorstander van méér Europese regels

De RECRON is geen voorstander van méér verplichtende Europese regels in recreatie en toerisme. Daarmee liet zij een tegengeluid horen tijdens de conferentie op de conferentie ‘European Tourism Day 2014’, die op 1 december werd georganiseerd in Brussel. Daar waren 200 vertegenwoordigers bijeen gekomen van brancheorganisaties, overheden, vakbonden, handelsfederaties en andere toeristische organisaties om te discussiëren over de rol van de Europese Unie bij het bevorderen van toerisme.

european Tourism Day 2014Naar aanleiding van de conferentie gaf brancheorganisatie RECRON aan waar de knelpunten en kansen liggen in Europa:

  • – Europa wil graag meer zaken op Europees niveau reguleren. RECRON kiest er voor om juist te bekijken waar belemmeringen (in regelgeving) kunnen worden opgeheven.
  • – Bij de invoering van de nieuwe Europese natuurwetgeving wordt te weinig rekening gehouden met ondernemers.
  • – Er zijn verschillen van inzicht tussen Europese landen over de rol van de overheid om de kwaliteit van de toeristische sector te waarborgen. (Frankrijk ziet dit bijvoorbeeld vooral als overheidstaak.)
  • – De trend ‘Big Data’ biedt kansen voor de toeristische sector. De inzet van Big Data kan een impuls geven aan het organiseren van ‘een totaalbeleving’.
  • – De Europese Commissie wil haar promotie veel meer richten op ‘Europa’ als toeristisch merk en minder op de toeristische regio’s. RECRON is daar geen voorstander van.

Les het hele verslag op www.recron.nl

 

Paneldiscussies tijdens de European Toerisme Day

Tijdens de European Tourism Day werden er vier paneldiscussies georganiseerd. De discussiedocumenten zijn terug te vinden op de website van het congres. De onderwerpen waar over werd gediscussieerd:

  1. – Vermarkten van Europa als merk
  2. – Digitalisering en innovatie in toerisme
  3. – Stroomlijnen van regelgeving en administratieve lasten in Europa
  4. – Bottom-up benadering voor kwaliteit in Europees toerisme

Meer informatie: www.etd2014.eu

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *