Recreatiesector lanceert gedragscode voor jeugdvakanties

HISWA-RECRON – ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie – lanceert de Gedragscode Sociale Veiligheid voor jeugdvakanties en -activiteiten. Tijdens jeugdvakanties en -activiteiten moet het plezier van de deelnemers centraal staan.

Het is belangrijk dat minderjarigen zich veilig voelen. HISWA-RECRON wil met de gedragscode discriminatie, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik tijdens jeugdvakanties en -activiteiten voorkomen.
 
De gedragscode moet zorgen voor een sociaal veilig klimaat waarbinnen bedrijven de vakanties en activiteiten uitvoeren. Er staan regels en aanbevelingen in waar begeleiders zich tijdens hun werk aan moeten houden in de omgang met de deelnemers. Ondertekening is verplicht. Niet alleen instructeurs en trainers maar ook facilitaire medewerkers en stafmedewerkers moeten de gedragscode ondertekenen.
 
Charlotte de Baat, manager leisure en recreatie bij HISWA-RECRON: “Nu de meivakantie er aan komt en het watersport- en recreatieseizoen losbarst, vinden er veel schoolkampen, zeilkampen en groepsactiviteiten plaats. Dan is het een veilig idee dat er een gedragscode is waar alle begeleiders en medewerkers zich aan moeten houden. Zodat kinderen een fijne tijd beleven.”

De gedragscode is opgesteld door medewerkers van HISWA-RECRON en leden uit de bedrijfsgroepen Buitensport, Vaarscholen en Groepsaccommodaties.

Bron en meer informatie: www.hiswarecron.nl

Nederland is overigens niet het enige land dat (soms) worstelt met jongerenvakanties. In Nederland is er bovendien al wetgeving die alcoholverstrekking aan jongeren onder de 18 verbiedt. Op de Spaanse eilandengroep De Balearen is recent een nieuwe wet ingevoerd die alcoholconsumptie moet beperken. Tijdens all inclusive vakanties mogen er nog maar 6 alcoholische drankjes per dag worden verstrekt. Reclames voor alcoholische dranken zijn verboden, de verkoop van alcohol in winkels en slijterijen is verboden tussen 21:30 tot 08:00 en kroegentochten zijn niet langer toegestaan. Ook happy hours, en 2-drankjes-voor-de-prijs-van-1 zijn niet langer toegestaan.

Redactionele toevoeging, met als bron: All Inclusive Koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *