Recreatief ondernemer gezocht met inspirerend plan voor Ruïne van Teylingen (Bollenstreek)

De gemeente Teylingen heeft de ambitie om de ruïne van Teylingen en het omliggend terrein te ontwikkelen tot aantrekkelijke en recreatieve plek, zodat de inwoners van Teylingen en bezoekers jaarrond kunnen genieten van deze bijzonder plek uit de Nederlandse geschiedenis.

Om dit te realiseren nodigt de gemeente partijen uit om met creatieve ideeën te komen voor het, met respect voor de geschiedenis, ontwikkelen van de gronden en vastgoedobjecten. Wij nodigen jullie daarom van harte uit om mee te doen aan de marktconsultatie ‘Ruïne van Teylingen’.

Historie in het bollenlandschap

De ruïne is niet het enige vastgoedobject op de locatie. Ook de Kaasschuur en Westerbeekschuur (zonder monumentale status) dragen bij aan de historie en monumentale uitstraling. Daarmee is de locatie een combinatie van oude historie en recente geschiedenis als bollenstreek.
 
Samen met Monumentenbezit, de eigenaar van de ruïne, heeft de gemeente een start gemaakt om de ambitie te realiseren. De ruïne is door Monumentenbezit gerestaureerd en de gemeente heeft de naastgelegen gronden gekocht.

Uitnodiging voor deelname aan marktconsultatie

Om de mogelijkheden voor ontwikkeling en interesse vanuit de markt te onderzoeken heeft Gemeente Teylingen, onder begeleiding van Akro Consult, een marktconsultatie georganiseerd. Via de marktconsultatie worden partijen uitgenodigd om mee te denken over de ontwikkelingen bij de Ruïne van Teylingen.

Meer informatie:

www.teylingen.nl/ruine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *