Recreatiebedrijven spelen in op lerarenstaking

Op donderdag 5 oktober is er een grote staking in het onderwijs aangekondigd. Diverse recreatiebedrijven spelen in op deze onverwachte vrije dag; vaak met korting en/of een educatief programma. Parken, musea en attracties die normaal gesloten zijn, hebben besloten om toch nog een dagje open te gaan.

Kinderpretpark Julianatoren opent haar poorten op veler verzoek op de stakingsdag donderdag 5 oktober. ‘Normaal gesproken zijn wij dan gesloten. Wij kregen alleen zoveel vragen of wij open willen gaan op deze dag, dat wij hebben besloten om hier gehoor aan te geven ’ geeft de algemeen directeur Jeroen Buter aan. ‘We maken deze dag aantrekkelijk met een stakingskorting en kinderen kunnen een schoolreis in seizoen 2018 voor hun groep winnen’.    

Familiepretpark de Waarbeek gaat extra open tijdens de lerarenstaking. Veel ouders of verzorgers hebben geen idee wat te doen met deze extra vrije dag” aldus Maikel Rutgers manager bij het Twentse familiepretpark. Speciaal voor deze dag hanteert het pretpark een actietarief van slechts € 7,50 voor een hele dag pret! Het pretpark is geopend van 10:00 – 17:00 uur.

Museum voor Beeld en Geluid: “Op 5 oktober staken de leraren van het primair onderwijs. Geen zin in hangende kinderen op de bank? Kom dan naar Beeld en Geluid en neem vriendjes en vriendinnetjes mee! Naast een gezellig dagje uit, steken ze er ook nog eens iets van op. Bestel nu je tickets online. OP = OP!”

Apenheul: “Op donderdag 5 oktober 2017 staken basisschooldocenten voor een hoger salaris en lagere werkdruk. Omdat veel leerlingen dan een extra dag vrij hebben, organiseren wij een speciale actie. Alleen op donderdag 5 oktober kost een entreekaartje voor Apenheul maar € 10,- per persoon!”

Het Groninger Museum maakt er echt een kennismakingsdag van. Kinderen krijgen gratis toegang en op 5 oktober, en ook begeleiders (op vertoon van het kind) kunnen gratis naar binnen en deelnemen aan workshops.

Zwemparadijs De Scheg in Deventer gaat op donderdag 5 oktober speciaal open tijdens de stakingsdag van leraren in het basisonderwijs. Bezoekers kunnen deze dag van 11.00 tot 18.00 uur voor €8,- komen zwemmen. In dit actietarief is er voor de kinderen een patatje en een waterijsje inbegrepen. Ook is er de hele dag gratis ranja. Voor ouders is er een gratis kop koffie of thee en een gevulde koek.

Ook diverse sportverenigingen hebben speciaal voor deze dag een arrangement gemaakt. HockeyClub Rotterdam meldt op haar website: “De clinic van Heren-1 op de dag van de onderwijsstaking blijkt een groot succes en is inmiddels gekopieerd door een aantal andere clubs. Omdat er de laatste dagen ca. 30 inschrijvingen per dag bij kwamen, is besloten een stop te zetten op de aanmeldingen. Het is voor HC Rotterdam belangrijk om de gewenste kwaliteit en veiligheid te bieden en daarom is met 400 aanmeldingen ons maximum bereikt. Om onze deelnemers een sportieve en gezellige dag te bieden, hebben ook de speelsters van Dames-1 zich als begeleiding aangesloten bij deze dag.”

Nog meer parken die inspelen op de stakingsdsg zijn verzameld door METRO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *