Recreatiebedrijven in de buitenlucht mogen vanaf woensdag weer open

Het aantal ziekenhuisopnames door coronapatiënten is voldoende gedaald om de tweede stap van het openingsplan te kunnen zetten. Daarmee krijgen o.a. dierentuinen, attractieparken, openluchtmusea, sportcentra, klimbossen en recreatief verhuur meer vrijheden.

Voor veel dagrecreatieve bedrijven is wel maatwerk nodig voor de heropening. Dat heeft vooral te maken met het aandeel van de binnenattracties die voorlopig nog gesloten blijven en de snelheid waarmee een bedrijf weer kan worden opgestart. Zie ook: Maatwerk bij heropening van dierentuinen en attractieparken. (met o.a. een uitgebreid overzicht van de openingsdatum + maatregelen van de grotere attracties)

Bezoek aan een buitenattractie is toegestaan met maximaal 2 personen, exclusief kinderen tot en met 12 jaar of mensen van eenzelfde huishouden. Een reservering en gezondheids-check zijn verplicht. 

Een verkort overzicht van de voorzieningen die per 19 mei weer meer vrijheid krijgen:

  • Recreatie buiten: Attractieparken, natuurparken, dierentuinen en kinderboerderijen gaan onder voorwaarden open. Net als spellocaties buiten zoals minigolf, klimbossen en buitenspeeltuinen.
  • Kunst en cultuur buiten: Buitenlocaties voor podiumkunsten en filmvertoningen mogen open. Dit zijn bijvoorbeeld openluchttheaters, openluchtmusea, beeldentuinen en openluchtmonumenten.
  • Buiten sporten in groepsverband kan weer, maar er zijn wel voorwaarden.
  • Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden.
  • De terrassen mogen dan ook langer open: van 06.00 tot 20.00 uur.
  • Verhuurlocaties voor recreatieve activiteiten buiten mogen open. Dit betekent dat er bijvoorbeeld weer boten, kano’s en fietsen verhuurd worden.

Bekijk de lijst, inclusef toelichting & voorwaarden op www.rijksoverheid.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *