Recreactie september over buitensport en overheid

De septembereditie van Recreactie, het brancheblad van de RECRON, besteedt in haar hoofdartikel aandacht aan Veiligheid in de buitensport. Ook in het artikel over samenwerken met Staatsbosbeheer komt de buitensport uitgebreid aan bod. Overheden komen in twee artikelen aan bod: De wethouder van Zwolle vertegenwoordigt een gemeentelijke visie, terwijl de RECRON ook een kijkje achter de schermen geeft over haar politieke lobbywerk.

recreactie 09 2014Een beknopt overzicht van de artikelen in Recreactie September 2014:

Veiligheid en buitensport
Het onderwerp blijkt niet geheel toevallig gekozen te zijn. In het blad Kampioen van de ANWB verscheen onlangs een zeer kritische test over de veiligheid van klimparken. De vereniging van buitensportondernemingen (VeBON) geeft in dit artikel een weerwoord. De kern van het betoog: “Hoe kan de ANWB een bedrijf als onveilig afkeuren terwijl het voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen?”

Buitensport en Staatsbosbeheer
Gelukkig ook positief nieuws uit de buitensportsector: de relatie tussen Staatsbosbeheer en recreatieondernemers in het bos wordt steeds beter. Daarbij gaat de samenwerking vaak verder dan het huren van een stukje grond. Struinen met de boswachter past bijvoorbeeld prima in het aanbod van groene schoolreisjes. De eerste samenwerkingsovereenkomsten worden positief ervaren.

Onder de indruk van Europa-Park
In dit artikel krijgt de lezer een beknopt overzicht van het Europa-Park. Dit Duitse familiebedrijf dient terecht als voorbeeld voor veel andere bedrijven in zowel de dag- als verblijfsrecreatie. Alhoewel er in het artikel weinig nieuws wordt vermeld is de boodschap wel duidelijk; “Ondernemers die iets willen leren over een slimme bedrijfsvoering met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, zouden hier eens een kijkje mogen nemen.”

Ambities van Zwolle
Zwolle wil over vier jaar in de top-4 van stedelijke bestemmingen in Nederland staan. Wethouder René de Heer ziet overeenkomsten van zijn stad met de sfeer en het aanbod in Den Bosch en Maastricht. Bovendien is er in het groene buitengebied van Zwolle ook veel te doen en te beleven. Als belangrijke taak van de gemeente ziet hij: “wegnemen van onnodige belemmeringen en regels om toeristische ontwikkelingen een kans te geven.”

Politieke Lobby en de lange adem
Voor veel ondernemers is politiek in Europa en Den Haag een ver-van-mijn-bed-show. Toch krijgt iedereen uiteindelijk te maken met de regels die worden afgesproken. Cees Slager vertegenwoordigt de RECRON in Brussel. Vooral het argument van toerisme en recreatie als banenmotor trekt de belangstelling van de politici. Slager pleit verder voor een zelfstandige portefuille voor toerisme en recreatie in Europa. Deze branche is nu nog onderdeel van Industrie en transport. Mira Levi wordt in het artikel geïntroduceerd als kersverse lobbyist in Den Haag. Zaken die er volgens Levi uitspringen: regeldruk en fiscale zaken.

Meer informatie: www.recron.nl/recreactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *