Recreactie focust op kansen voor de saunabranche

Het RECRON brancheblad ‘Recreactie’ besteed deze maand volop aandacht aan de sector Sauna en Wellness. In Nederland bezoekt 85% van de mensen nooit een sauna; terwijl dat percentage in Duitsland op 15% ligt. Daar valt nog een wereld te winnen als het aan de branchevereniging Sauna en Wellness ligt. 

Recreactie maart 2013
Recreactie maart 2013

De branchevereniging Sauna en Wellness is een half jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen de Nederlandse Sauna Vereniging en de bedrijfsgroep Sauna’s en Thermen van de RECRON. De gezamenlijke promotie van Saunabezoek is één van de speerpunten van de organisatie. Uit het artikel in de Recreactie blijkt dat er nog een lange weg is te gaan. Als eerste wordt onderzoek naar de Saunabranche opgepakt; o.a. om er achter te komen waarom in Nederland zo weinig mensen de sauna bezoeken en bij welke doelgroepen de beste kansen liggen.
Twee andere doelstellingen van de jonge vereniging: meer samenwerken, o.a. op de inkoop en belangenbehartiging.

Andere onderwerpen die in de maarteditie van Recreactie aan bod komen:

Column Joep Thönissen; hij staat stil bij de bezuinigingen op publieke zwembaden

– Introductie van een nieuwe RECRON Toppartner; de RBOI groep. Dit is het derde bedrijf in de sector ruimtelijke ontwikkeling dat zich Toppartner mag noemen.

– Een kijkje in de keuken van multi-recreatiebedrijf Camping Lauwersoog. Eigenaar Jelle Bos runt o.a. een camping, restaurant, rederij en bergingsbedrijf en heeft nog volop nieuwe plannen.

– Chinezen gaan kamperen. RECRON Regiomanager Arthur van Disseldorp bekijkt de toekomstige kansen voor Nederland.

– Het Spoorwegmuseum zit op het spoor van de dagrecreatie. Sinds de metamorfose in 2005 is het aantal bezoekers verdubbeld.

– Eneco Business geeft uitleg over duurzame energie. Wat zijn de ontwikkelingen in wind- en zonne-energie? “De terugverdientijd van zonnepanelen is teruggelopen tot zo’n tien jaar.” en voor Eneco: “Windparken zijn het makkelijkst rendabel te krijgen.”

– Regelgeving in zwembaden (o.a. hygiëne en veiligheid) is steeds meer maatwerk.

En verder in dit blad: nieuws, noviteiten en productinformatie door topleveranciers

Meer informatie: www.recron.nl/recreactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *