Recordcijfers watertoerisme; veelbelovend seizoen

Click&Boat, het grootste online bootverhuurplatform van Europa, ziet bootverhuur continu groeien en is optimistisch over het seizoen 2021, zowel in Nederland als op buitenlandse bestemmingen.

Ondanks dat april 2020 voor Click&Boat 45% minder boekingen betekende ten opzichte van dezelfde maand in 2019, heeft het “Airbnb van de zee” succes weten te behouden. Click&Boat sloot 2020 namelijk af met een stijging van 30% van het aantal boekingen door Nederlandse gebruikers. Een ongekende groei die zich in de eerste maanden van 2021 voortzette en die belooft om komende zomer nog heel wat meer Nederlanders naar het water te brengen.

Bootverhuur speelt in op nieuwe behoeften

Click&Boat biedt 40.000 boten te huur aan in meer dan 60 landen, waarvan Nederland de zevende grootste vloot heeft. Zo’n groot aanbod boten speelt in op de trend van lokaal toerisme.

“Een vakantie op een boot beantwoordt perfect aan de toegenomen behoefte van de mensen aan vrijheid, natuur en veiligheid. Reizigers kunnen tijdens hun vaartocht veel verschillende bestemmingen ontdekken, weg van de drukte. Bovendien is het niveau van hygiëne aan boord erg hoog, in overeenstemming met de nieuwe normen” , zegt Edouard Gorioux, oprichter van Click&Boat.

Populairste lokale en internationale bestemmingen

In het eerste kwartaal van 2021 zijn de boekingen gemaakt door Nederlandse gebruikers van Click&Boat verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Meer dan de helft van de boekingen betrof lokale bestemmingen, zoals de provincies Friesland en Noord-Holland. Hierdoor is de beschikbaarheid voor de komende zomermaanden op sommige binnenlandse bestemmingen beperkt. Click&Boat promoot daarom nu al de mogelijkheid om in september dicht bij huis te varen. Wat het buitenland betreft, zoeken reizigers meer en meer naar boten in landen die hun grenzen stilaan opnieuw openstellen, zoals Spanje, Kroatië en Frankrijk. Tot de populairste bestemmingen behoren Dalmatië, waar zeilen met een zeilboot of catamaran zeer geliefd is, en Andalusië, waar motorboten voor een dagtocht erg in trek zijn. Aangezien een boottocht veel meer is dan het varen zelf, kunnen zowel ervaren als onervaren gasten een boot huren, al dan niet met schipper.

Bron en meer informatie: www.clickandboat.com/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *