Recordaantal vroegboekingen bij EuroParcs in Nederland

Nederlanders gaan ook dit jaar weer massaal vakantie vieren in eigen land. Het aantal mensen die begin januari al hebben geboekt bij een Nederlandse locatie van EuroParcs voor de mei- of zomervakantie is nog nooit zo hoog geweest. Ten opzichte van voorgaande jaren is het aantal boekingen voor de zomervakantie zelfs verdubbeld.

“Nederlanders en Duitsers hebben de kerstperiode massaal benut om de vakantieplannen voor dit jaar door te spreken”, zegt Martin de Boer, Directeur Verhuur van EuroParcs. “We zien sinds tweede kerstdag een enorme stijging in het aantal boekingen voor de lente en zomer van 2023. Ook het bezoek aan de website in deze periode is twee keer zo hoog in vergelijking met voorgaande jaren.”

Duurdere vliegvakanties

De laatste dagen van december en eerste dagen van januari is het aantal boekingen voor de zomervakantie meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode een jaar daarvoor. Voor de meivakantie bedraagt de stijging dertig procent. Volgens De Boer zijn er verschillende oorzaken waarom gasten nu al in groten getale hun mei- en zomervakantie in Nederland boeken. “Tijdens de coronaperiode is ons land herontdekt als leuke en veelzijdige vakantiebestemming. We hoeven niet per se meer ver te reizen voor een leuke vakantie. Daarnaast spelen de stijgende prijzen voor vlieg- en zonvakanties en de inflatie ook een rol in de keuze voor vakantie dicht bij huis.”

Vooral Nederlandse en Duitse vakantiegangers hebben tijdens de feestdagen hun mei- en zomervakantie al vastgelegd. “Naast veel nieuwe gasten zien we een hoop terugkerende vakantiegasten hun vakantie bij ons boeken. Dat is een positief signaal”, besluit De Boer.

Bron en meer informatie: www.europarcs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *