Randmeren officieel gastheer van de Meimaand Fietsmaand 2017

Het samenwerkingsverband Gastvrije Randmeren wordt dé officiële gastheer van de Meimaand Fiets-maand editie 2017. Zij volgen daarmee de provincie Gelderland op, die in 2016 deze rol op zich nam. In het Randmeren-programma voor de Meimaand Fietsmaand staat de relatie van fietsen en waterbeleving centraal.

Meimaand_Fietsmaand_Basis_FCIn 2017 wordt de tweede editie van de Meimaand Fietsmaand nieuwe stijl georganiseerd. In deze vernieuwde opzet speelt een ambassadeursregio de hoofdrol in het activiteitenprogramma. Met de keuze voor de Gastvrije Randmeren is er een verbinding gelegd met zestien gemeenten in vijf provincies, met als initiatiefnemers van het eerste uur, de gemeenten Nunspeet, Dronten, Zeewolde, Harderwijk, Kampen en Bunschoten.

“Sinds dit jaar is het mogelijk om de Randmeren volledig rond te fietsen, in combinatie met de diversiteit van aanbod in dit waterrijke gebied was dat voor ons als organisatie doorslaggevend om het gastheerschap aan de Randmeren te gunnen.” aldus Richard de Bruin, directeur Leisure Experts. Meimaand Fietsmaand biedt alle streken in Nederland de mogelijkheid om zich in een voorjaarscampagne te presenteren aan de fietsliefhebber. De gastheer neemt in het nationaal programma een prominente plek in en ontwikkelt daarnaast, onder begeleiding van Leisure Experts, een maatwerk activiteitenplan.

Fiets en water
Voor de organisatie van Gastvrije Randmeren is het gastheerschap een uitstekende kans om zich te profileren als aantrekkelijk waterrijk recreatiegebied. Rita Braam – van Valkengoed, directeur van Gastvrije Randmeren: “Juist een activiteit als fietsen kan de grote diversiteit aan activiteiten en mooie stadjes en dorpen in de regio met elkaar verbinden. We willen tijdens de Meimaand Fietsmaand vooral extra activiteiten organiseren waarin fietsen en waterbeleving worden gecombineerd. Bijvoorbeeld met een picknick-arrangement op een van de vele eilandjes in het Veluwemeer.”

Koggewerf in Kampen
Koggewerf in Kampen

Fietsen verbindt
Met de ondertekening van het samenwerkingscontract gaat de voorbereiding voor Gastvrije Randmeren nu echt goed beginnen. Gemeenten en ondernemers in de hele regio worden uitgedaagd om op een originele manier invulling te geven aan het fiets- en waterthema tijdens de Meimaand Fietsmaand. Rita Braam van Valkengoed: “Partijen die een bijzonder aanbod ontwikkelen kunnen volop profiteren van de publiciteit die de Meimaand Fietsmaand genereert en de kansen die verbinding van activiteiten met zich meebrengt.” De Meimaand Fietsmaand wordt verder breed publicitair ondersteund met een multimediale campagne waarin De Randmeren een hoofdrol spelen.

Aanhaken
Partijen die willen aanhaken op het gastheerschap van de Randmeren bij de Meimaand Fietsmaand kunnen contact opnemen met de stichting Gastvrije Randmeren (info@gastvrijerandmeren.nl) of met Leisure Experts (info@leisure-experts.nl), de organisator van de Meimaand Fietsmaand.

Meer informatie:
www.gastvrijerandmeren.nl
www.leisure-experts.nl

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *