Puy du Fou ziet af van vestiging in Meppel

Themapark Puy du Fou komt niet naar Meppel. Het Franse moederbedrijf ziet om financiële redenen af van de bouw van een nieuw themapark in de Drentse stad en heeft vorige week het gemeentebestuur daarvan op de hoogte gesteld.

Puy du Fou is een keten van themaparken die zich niet richt op mechanische attracties, maar vooral op shows en showelementen. Het oorspronkelijke park in Les Epessess (Frankrijk) trekt jaarlijks ruim 2 miljoen bezoekers en staat daarmee in de top 20 best bezochte parken van Europa.

De vestiging in Meppel zou zich richten op de Nederlandse geschiedenis en de keten zette in op 800.000 bezoekers per jaar. Puy du Fou heeft laten weten dat er onvoldoende financiële draagkracht is voor een park in Meppel. Het gemeentebestuur heeft altijd volgehouden geen publiek geld in het themapark te investeren. De gemeente is van plan een bedrijventerrein te ontwikkelen op de grond die Puy du Fou op het oog had.

Puy du Fou is al enige tijd bezig met het uitbreiden van het bedrijf. Het opende een tweede park nabij Madrid (Spanje) in 2021, werkt aan een indoor locatie in China en produceert in samenwerking met de Efteling de parkshow Raveleijn. Naast Meppel heeft Puy du Fou ook locaties in België en Engeland op het oog voor een nieuw themapark.

Meer informatie over Puy du Fou: www.puydufou.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *