Provincie Zeeland draagt gronden Waterdunen over aan Molecaten

Provincie Zeeland heeft op 2 december de gronden voor het recreatiedeel van Waterdunen overgedragen aan recreatieonderneming Molecaten. In aanwezigheid van gedeputeerde Anita Pijpelink en Luke Slager van Molecaten is de grondoverdracht bij de notaris geregeld.

De recreatieondernemer wil zo snel als mogelijk starten met de bouw van het recreatiepark. De bouwtijd van het recreatiegedeelte- dat bestaat uit een centrumgebouw, zo’n 220 campingplaatsen en de eerste fase van circa 75 vakantiehuisjes* – is ruim een jaar. Op 1 april gaat het toeristisch seizoen van start en dient de exploitatie gereed te zijn. ‘‘Dit project kent een intensief ontwikkelproces, we zijn dus erg blij met deze uitkomst. Er loopt nog een explosievenonderzoek bij de Provincie Zeeland. Mede daarom gaat het ons helaas niet lukken om in 2022 de deuren te openen. Maar we hebben er goede hoop op dat we in dat jaar kunnen starten met bouwen. Wij staan in de startblokken’’, vertelt directielid Luke Slager van Molecaten.

Overnachten midden in de natuur

De combinatie van natuur, kust en het inspirerende achterland is bij uitstek geschikt om nieuwe energie op te doen. Luke Slager is dan ook verheugd om hier een nieuw recreatiepark te realiseren. “Molecaten Park Waterdunen staat voor rust en ruimte midden in de natuur, met duurzaamheid als uitgangspunt. Eenvoud, comfort en interactie met de omgeving zijn hierbij de kernwoorden. Naast circa 350 vakantiewoningen en 38 glamping tenten realiseren we ongeveer 200 kampeerplaatsen. De huisjes worden volledig ingepast in het landschap. Mede daarom kiezen we ook niet voor ‘kavels’, heggen of schuttingen. Buitenruimte is tenslotte van ons allemaal.”

Meer informatie: www.molecaten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *