Provincie Noord-Holland stelt € 100.000 beschikbaar voor verbetering kwaliteit vakantieparken, campings en hotels

De provincie Noord-Holland stelt ook dit jaar weer € 100.000 beschikbaar voor verblijfsrecreatieve bedrijven die hun bedrijf willen revitaliseren. De provincie stelde de subsidieregeling eerder ook in 2021 en 2022 open.

Gedeputeerde Ilse Zaal: “Ook in 2023 stellen wij weer geld beschikbaar zodat bedrijven een kwaliteitsslag kunnen realiseren. Nog steeds zijn er veel vakantieparken, campings en hotels die behoefte hebben aan ondersteuning.  Het aanpakken van plannen om te vernieuwen en te verduurzamen komt niet altijd goed van de grond. Soms ontbreekt het aan voldoende kennis of heeft het ondernemerschap een duwtje in de rug nodig.“

De sector verblijfsrecreatie in Noord-Holland kampt steeds vaker met gebrek aan kwaliteit, veroudering en matige inpassing in de omgeving. Daarnaast lukt het ook niet alle ondernemers om een verduurzamingsslag te maken en bijvoorbeeld ‘van het gas af’ te gaan of circulair te bouwen.

Er is in totaal € 100.000 beschikbaar om ondernemers te helpen bij het maken van plannen voor kwaliteitsverbetering. Daarnaast is het dit jaar ook mogelijk geld te krijgen voor de uitvoering van plannen. 

Redactie.: “En nu maar hopen dat niet alle 1500 hotels, campings en vakantieparken reageren, want dan blijft er € 66,70 per bedrijf over.

Bron en meer informatie: www.noord-holland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *