Pop-up experience trekt door Nederland op zoek naar potentiële F1 coureurs

De Stichting Dutch Simrace Academy wil volgend jaar met mobiele trailers met F1 simrace-simulators door Nederland trekken. Het doel is om jonge racetalenten te scouten en gratis te begeleiden naar een professionele carrière in eSports of de echte racewereld.


Initiatiefnemer Max Cools ziet ook kansen voor recreatiebedrijven, vertelt hij aan Pretwerk.nl: “We willen zo veel mogelijk jongeren bereiken en plannen een tour door heel Nederland. We willen op elke locatie zo’n 10 dagen neerstrijken. Ook vakantieparken kunnen in aanmerking komen. Wij zijn een non-profit organisatie die als doel heeft om autoracen voor een veel bredere doelgroep toegankelijk te maken. Als we een locatie aangeboden krijgen dat leidt tot een win-win situatie, dan lijkt me dat een uitstekend idee.”

Op zoek naar de opvolger van Max Verstappen

Cools ligt toe wat hij met zijn stichting beoogd: ,,Onze ultieme droom is om de nieuwe Max Verstappen op te leiden en af te leveren. Nergens ter wereld bestaat er nog een mobiele ruimte van deze omvang met dergelijke geavanceerde simulators. Daarop wordt het racen in de Formule 1 zo reëel mogelijk nagebootst. De afstelling van stuur, pedalen en schermen is bijvoorbeeld hetzelfde als in de simulatoren die F1-coureurs gebruiken om nieuwe racecircuits te verkennen en de auto af te stellen. Je moet de weerstand van de echte weg voelen. Coureurs moeten in extreme gevallen 100 kilo kunnen drukken. Als je op de simulator meekan in dit soort races, is de stap naar de echte raceauto klein. De techniek is namelijk goed vergelijkbaar”

Ook voor de eSports ziet hij kansen: “eSports is internationaal sterk in opkomst. In Nederland staat de e-sports infrastructuur nog in de kinderschoenen. Daar willen wij graag een opbouwende bijdrage aan leveren.”

Meer informatie: https://simrace.academy/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *