Pop-up camping For-rest Glamp strijkt komende 3 jaar neer in recreatiegebied Bussloo

For-rest Glamp heeft de komende drie jaar een nieuwe thuisbasis gevonden in het Veluwse recreatiegebied Bussloo, net boven Apeldoorn. Het pop-up initiatief ontstond vorig jaar tijdens de coronacrisis om de doelgroep avontuurlijke reizigers te bedienen,

Crisis maakt vindingrijk. Zonder corona was de Winterswijker Jeroen Schreurs druk bezig geweest met foodtruckfestivals door het hele land. “Daar kon een streep doorheen.” Hetzelfde geldt voor streekgenoot Michael Wedel , die zijn brood verdient met het opbouwen van tentenkampen bij festivals als Lowlands en Pinkpop. Ook hij viel door corona ineens in een zwart gat. Samen bedachten ze het concept For-rest Glamp.

Het nieuwe glamping concept is gericht op vakantiegangers in eigen land zonder kinderen, die willen genieten van de mooie omgeving, de rust en van elkaar. Door de coronacrisis vieren veel Nederlanders hun vakantie dit jaar weer in eigen land. Dat geldt ook voor de meer avontuurlijk aangelegde vakantiegangers die anders een trip naar Bali hadden geboekt of een rondreis door Vietnam. Die doelgroep wil For-rest Glamp aanspreken. “Wij zijn er voor de gestrande wereldreizigers. Die van een beetje avontuur houden en het leuk vinden om ’s avonds bij het kampvuur te zitten met een speciaalbiertje. Die willen niet op een gewone camping zitten.”

Het nieuwe concept gaat zich vestigen aan de zuidelijke oever van Bussloo. De glamping bestaat uit ongeveer 50 accommodaties met eigen sanitair en zal jaarrond draaien. For-rest Glamp wordt een camping met een open karakter. Dit betekent dat het openbare karakter van het gebied zoveel mogelijk behouden blijft en wandelaars en fietsers te allen tijde een rondje kunnen blijven maken op Bussloo.

Samenwerking

De komst van de glamping biedt een positieve impuls voor het gebied, waarin ook de samenwerking wordt gezocht met de andere ondernemers op Bussloo. Het draagt bij aan de breed gedragen wens om Bussloo als recreatief cluster naar een hoger niveau te krijgen. Recreatieonderneming Leisurelands heeft op andere recreatiegebieden al samengewerkt met de initiatiefnemers en heeft het volste vertrouwen dat het concept op Bussloo een succes wordt. Zo openen de initiatiefnemers dit seizoen ook een glamping op recreatiegebied Groene Heuvels (ook onderdeel van Leisurelands) onder de noemer For-rest Friends, dat gericht is op vriendengroepen.

Meer informatie:

https://forrestglamp.nl

www.leisurelands.nl/ontdek-recreatiegebieden-leisurelands/bussloo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *