Plantentuin Meise (Be) realiseert bezoekrecord in 2021

Veel dagrecreatieve bedrijven hebben een lastig jaar achter de rug. Plantentuin Meise in België wist het groeipad, dat zij de afgelopen jaren hebben ingezet, een vervolg te geven in 2021. Voor het eerst kwamen er meer dan 200.000 bezoekers (227.689) naar de natuurattractie.

Activiteit; De Winterfloridylle (nog open t/m 8 januari)

De plantentuin geeft zelf als reden voor het succes: “...de groeiende behoefte van het
publiek om tijdens de covidcrisis opnieuw contact te maken met de natuur.

Investeringen

Het mooie cijfer, dat jaar na jaar groeit, is ook het resultaat van de talrijke vernieuwingen die zijn uitgevoerd in het kader van het ambitieuze masterplan dat de aantrekkelijkheid van de Plantentuin vergroot. Zo nam de Plantentuin in 2021 twee gloednieuwe onthaalgebouwen in gebruik, waaronder één aan hoofdingang “Keizerin Charlotte” waarin ook een toeristisch infopunt en een Tuinwinkel gevestigd zijn. In 2021 werd ook de eerste helft van de Groene Ark in gebruik genomen: een nieuw kassencomplex waarin de tuiniers de vorstgevoelige collectieplanten zullen koesteren.

En bijzondere activiteiten

Eveneens konden bezoekers nieuwe tuinen ontdekken, zoals de Culinaire Tuin, de Middeleeuwse Tuin en de Geuren- en Kleurentuin. Maar ook boeiende tentoonstellingen trokken bezoekers zoals ‘Natuur in Miniatuur’ in het Kasteel met de werken van de bekende botanisch illustratrice Marijke Meersman en de tentoonstelling ‘Straffe Koffie’ in de gerenoveerde Vlaamse Hoeve.

Administrateur-generaal Steven Dessein is alvast opgetogen over het groeiende succes: “Dit is niet enkel het resultaat van de investeringen maar ook van de onaflatende inzet van medewerkers en vrijwilligers. Samen werken ze dag in dag uit om in de Plantentuin aantrekkelijke activiteiten en evenementen te organiseren, zoals de traditionele ‘WinterFloridylle’ (nog tot 8 januari) waarvoor 27 000 tickets werden verkocht.

Vooruitblik op 2022

2022 belooft een heel kleurrijk jaar te worden: de Plantentuin bestaat dan 225 jaar! Er staan opnieuw een paar mooie projecten in de steigers: een tentoonstelling over ‘Schatten op zolder’, een totale make-over van de Kasteeltuin en de opening van de Eilandtuin voor het publiek. Ook de Groene Ark zal klaar zijn in de loop van 2022. Daar zal de Plantentuin aan het publiek duiden welke inspanningen ze elke dag levert voor het behoud van plantensoorten. Maar uiteraard blijft het publiek opnieuw elke dag welkom in het 92 ha grote domein om te wandelen of te genieten van de plantenpracht.

Bron en meer informatie: www.plantentuinmeise.be/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *