Plannen voor nieuw ‘Erotisch Centrum’ met horeca en entertainment in Amsterdam

In een poging om overlast door toeristen in Amsterdam te beteugelen heeft de gemeente een plan gepresenteerd om delen van het befaamde ‘Red Light District’ onder te brengen in een nieuw te ontwikkelen ‘Erotisch Centrum’ of eventueel een ‘Prostitutiehotel’

In een uitgebreide brief aan de gemeenteraad van Amsterdam licht burgemeester Halsema de ontwikkelingen toe aan de hand van een inventariserend onderzoek door bureau SITE.

Zij concluderen o.a.: “Er lijkt op dit moment een beperkt aantal geïnteresseerde / te interesseren marktpartijen te zijn. Zij hebben een duidelijke voorkeur voor een Erotisch Centrum met niet alleen prostitutie,maar ook horeca en ander entertainment. Er hebben zich partijen gemeld die het concept verder willen uitwerken. Qua financiering lijken de mogelijkheden met name te liggen bij particuliere beleggers.”

Het voorlopige programma ‘Erotisch Centrum’ bestaat uit 100 werkplekken (zowel inpandige ramen als hotelkamers voor werving via internet) en biedt daarnaast uitgebreidere horecafuncties en erotisch entertainment (bijvoorbeeld cafés, restaurant, bistro, nachtclub, sekstheater, seksclub, sekswinkel) .Deze variant richt zich naast de doelbewuste klant voor sekswerkers ook op de beschikbaar aanbod-klant en de feesttoerist.

In het onderzoek van SITE is ook al gekeken naar potentiele locaties om het Erotisch Centrum te vestigen en er is een studie gemaakt voor een ontwerp. De doorlooptijd vanaf de definitieve keuze van een locatie totdat het gebouw gereed is voor gebruik, ligt naar schatting tussen de 3,5 en 10 jaar.

In combinatie met de ontwikkeling van het erotisch centrum wordt er ook gekeken naar het beperken van het aantal raamprostitutie-locaties op De Wallen. Op deze manier wordt de beroepsgroep van sekswerkers wel gedwongen om de activiteiten te verhuizen naar de nieuwe locatie.

Meer informatie: Brief van burgemeester Halsema aan de gemeenteraad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *