Pim van der Feltz nieuwe algemeen directeur Natuurmonumenten

Pim van der Feltz wordt de nieuwe algemeen directeur van Natuurmonumenten. Van der Feltz (1964) was van 2008 tot 2020 directeur van Google Nederland en start per 1 oktober bij Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten-voorzitter Jeroen Dijsselbloem: “Als bestuur zijn we zeer verheugd met de benoeming van Van der Feltz. Hij brengt Natuurmonumenten nieuwe energie en inspiratie in deze periode waarin bescherming van natuur en landschap urgenter is dan ooit”.

Van der Feltz volgt Marc van den Tweel op, die recent overstapte naar NOC*NSF. Eerder was Van der Feltz werkzaam bij T-Mobile. Hij is commissaris bij de NS-groep en lid van de Raad van Toezicht bij het Kröller Müller Museum. In het verleden vervulde hij diverse advies- en managementfuncties bij Shell en DDV Management Consultants.

Natuur toegankelijker maken

Sinds 2008 was van der Feltz directeur van Google Nederland. Op het gebied van telecommunicatie en de opkomst van het internet maakte Van der Feltz nieuwe ontwikkelingen voor een breed publiek toegankelijk. Van der Feltz: “Ik kijk met veel voldoening terug op een eerdere samenwerking met Natuurmonumenten, waarbij we via Google Street View een aantal van Nederlands mooiste natuurgebieden hebben ontsloten, zoals het ontoegankelijke Waddeneiland Griend. Nu kan iedereen daar vanuit zijn eigen huiskamer in verdwalen. Ik vind het een prachtige illustratie van hoe we op nieuwe manieren natuur toegankelijk kunnen maken voor iedereen”. En juist die opgave – het betrekken van zoveel mogelijk mensen bij de Nederlandse natuur – is volgens het bestuur urgenter dan ooit.

Meer betrokkenheid, meer impact

Dijsselbloem: “Met 760.000 leden en donateurs verkeert Natuurmonumenten in topconditie. Maar tegelijkertijd is het voor de natuur zelf vijf voor twaalf. De kwaliteit van onze natuurgebieden staat onder druk en de rijkdom aan planten en dieren neemt elk jaar verder af. Van der Feltz wil zich er met hart en ziel voor inzetten om het grote maatschappelijke draagvlak voor Natuurmonumenten door te vertalen in een beweging die met nog meer invloed opkomt voor de bescherming van de natuur in Nederland.” Van der Feltz: “Hoe kunnen we de grote maatschappelijke steun voor Natuurmonumenten zo inzetten dat we nog slagvaardiger en effectiever zijn bij de bescherming van onze mooie natuurgebieden en landschappen? Dat is de uitdaging waar ik me graag voor in wil zetten.” Van der Feltz heeft een veelzijdige loopbaan en werkte bij bedrijven die midden in de samenleving staan. Dijsselbloem: “Bij Natuurmonumenten werken ruim 700 mensen en zij vertegenwoordigen een enorme berg kennis over natuur en ecologie. Voor de nieuwe directeur waren we daarom niet op zoek naar degene met de meest uitgebreide natuurkennis, maar vooral naar iemand met een brede verankering in de maatschappij; iemand die groots durft te denken en mensen maximaal weet te betrekken. Dat zien we in Van der Feltz.”

Persoonlijk

Hoewel professioneel gezien de natuurbescherming dus een nieuw domein is voor Van der Feltz, is de liefde voor natuur in zijn persoonlijke leven altijd aanwezig geweest. Van der Feltz: “Ik ben altijd veel buiten geweest en geniet mateloos van de rijkdom van het Nederlandse landschap. Van de uiterwaarden van onze grote rivieren tot de ruigte op onze Waddeneilanden en, bijvoorbeeld, de heuvellandschappen rondom Nijmegen. Lopend of fietsend genieten van die natuur brengt me ook persoonlijk evenwicht en geluk. Juist daarom vind ik het zo belangrijk om onze natuur te versterken, voor onze generatie en die van onze kinderen. Ik vind het een eer om me ervoor in te mogen zetten dat nog verder uit te bouwen en te versterken.”

Bron en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *