Pathé neem CineCity over; het grootste bioscoopbedrijf van Zeeland

Pathé neemt CineCity over; het grootste bioscoopbedrijf in Zeeland met vestigingen in Vlissingen en Terneuzen. Met deze overname vestigt Pathé zich voor het eerst in de provincie Zeeland. De vestiging in Vlissingen, die jaarlijks 250.000 bezoekers ontvangt, heeft acht zalen waardoor het een breed scala aan films kan bieden.

De locatie in Vlissingen fungeert tevens als het hart van het gerenommeerde filmfestival Film by the Sea, dat jaarlijks 45.000 gasten en bezoekers uit binnen- en buitenland verwelkomt. Naast de bioscoop zijn ook een concertzaal en een bibliotheek in het pand gevestigd.

De locatie in Terneuzen biedt een intiemere filmervaring met vier zalen en een café, en ontvangt jaarlijks ongeveer 30.000 bezoekers. Hiermee voldoet CineCity aan de hoge kwaliteitsstandaard van de andere Pathé theaters. De in totaal twaalf zalen van CineCity beschikken over meer dan 2.600 zitplaatsen. De bioscoop biedt werkgelegenheid aan 100 medewerkers. Pathé neemt de arbeidscontracten en arbeidsvoorwaarden van alle huidige werknemers over.

Algemeen Directeur Jacques Hoendervangers van Pathé: “We zijn trots op deze uitbreiding, waarmee we nu ook in het mooie Zeeland vertegenwoordigd zijn. We hebben altijd met bewondering gekeken naar CineCity en zijn blij deze bioscoop nu te mogen toevoegen aan ons portfolio. CineCity vervult een belangrijke culturele rol in de regio, iets wat goed aansluit bij Pathé. Voorlopig blijven we onder de naam CineCity opereren, en gaan we door met wat het team van CineCity zo goed doet: het bieden van de beste bioscoopervaring en een breed aanbod van films.”

Ad Weststrate, de oprichter en eigenaar van CineCity: “Ik ben blij dat CineCity wordt overgenomen door Pathé, marktleider van Nederland. Het is bijzonder om het bedrijf dat ik met zoveel passie en toewijding heb opgebouwd, nu over te dragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het team bij Pathé in goede handen is en Pathé niet alleen de kwaliteit en service van CineCity gaat waarborgen, maar ook verder zal versterken.”

Bron en meer informatie: www.cinecity.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *