Panorama Hanze in Zwolle geopend met 360 graden projectie experience

Panorama Hanze omvat een 360 graden audiovisuele en interactieve experience, waarbij moderne projectietechnieken een nieuw perspectief bieden op de Hanze: het Zwolse verhaal vanuit een internationale context.

Mo Assem, artistiek leider van Mr.Beam (projectietechniek) : “door een multimediale beleving maak je een reis terug in de tijd naar de Hanzeperiode en zie je hoe ‘Suella’ zich ontwikkeld heeft.” Een beleving waarin op spectaculaire wijze verleden, heden en toekomst worden verbonden. De bezoeker staat midden in een 360 graden projectie en wordt volledig ondergedompeld in het verhaal van de Zwolse Hanze. Door de gebruikte technieken voelt een bezoek aan deze experience als een indrukwekkende reis door de tijd, aan boord van een kogge die over de IJssel vaart. Het unieke hieraan is dat de locatie letterlijk verweven is met het verhaal: bovenop de kerk is zichtbaar hoe de stad zich heeft ontwikkeld. Hierop wordt tijdens de experience op diverse manieren (visueel en verhalend) ingespeeld.

Panoramisch terras van 400m2 met ‘beschermengel’ en 4 satellietlocaties

Bovenop de kerk staat de grootste overkapping voor publiek ooit: 400 vierkante meter panoramisch uitzicht. Bezoekers komen hier via een bijzondere routing door het Academiehuis: via het orgel naar de zolderverdieping en uiteindelijk op het dak van de Grote Kerk. Daar komen bezoekers oog in oog te staan met de beschermengel Michaël die normaal gesproken hoog boven het historische centrum van Zwolle uitsteekt. Academiehuis Grote Kerk is samen met 4 satellietlocaties in de binnenstad één van de drie hotspots in het programma van het Hanzejaar in Zwolle. Met een wijds uitzicht ziet men hoe Zwolle zich ring voor ring heeft ontpopt tot de Overijsselse provinciehoofdstad.

Panorama Hanze en Hanzejaar 2023

De Hanze: een machtig netwerk van steden dat Zwolle voorgoed veranderde. Dit jaar staat Zwolle, samen met 8 andere Nederlandse Hanzesteden, in het teken van het Hanzejaar: 800 jaar gedachtegoed. Bezoekers en inwoners kunnen het hele jaar genieten van een uitgebreide programmering rondom de Hanze. Als letterlijk hoogtepunt van de programmering presenteert Zwolle met trots: Panorama Hanze.

Andere activiteiten zijn terug te vinden via: www.hanzejaar2023.nl

Meer informatie: www.academiehuis.nl/hanze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *