Pairi Daiza opent 21 Farmhouse Lodges

De Farmhouse Lodges brengen meer van wat Pairi Daiza zo goed doet: door nabijheid verwondering creeëren voor haar bezoekers. Vanaf nu kunnen bezoekers een Lodge boeken, ’s morgens ontwaken in een authentieke abdijboerderij en meteen begroet worden door boerderijdieren. De interactie en de kans om unieke momenten te beleven zorgt voor een nieuw hotelconcept dat vanaf nu te boeken is. De eerste gasten worden verwacht vanaf 21 maart.

Vernieuwende hotelaccomodaties sinds 2019

De hotels in Pairi Daiza vormden een primeur voor België in juni 2019. Voor de eerste keer kan een hotelgast overnachten met direct zicht op Stellar zeeleeuwen, damherten, Europese wolven, bruine en zwarte beren. In 2020 zet het Park een nieuwe stap  met de opening van The Land of the Cold: ijsberen, walrussen, pinguïns en Siberische tijgers zijn rechtstreeks te bewonderen vanuit luxueuze hotelkamers. Een razendsnelle en revolutionaire ontwikkeling voor het Park en een absolute toegevoegde waarde voor de hotelsector in België die tot ver in het buitenland weerklank krijgt. De visie van Pairi Daiza wordt doorgetrokken in deze unieke overnachtingsmogelijkheden: de liefde voor de natuur aanwakkeren kan nu via een premium hotelconcept dat 24/7 toont hoe prachtige wilde dieren leven. Pairi Daiza werd hiervoor in 2022 bekroond door de New Hotel Awards als beste nieuwe hotelconcept. De award was een prachtige beloning maar de blijvende hoge bezettingsgraad van het Pairi Daiza Resort is de echte kers op de taart, in 2023 kon het Pairi Daiza Resort een bezettingsgraad van meer dan 95% noteren!

Traditie, ontspanning en immersie in de nieuwe Farmhouse Lodges

Pairi Daiza zet een nieuwe stap in 2024 met een hotel waar volop wordt ingezet op authenticiteit, interactie en beleving. De nieuwe Farm House Lodges laten bezoekers genieten van een stuk geschiedenis van de Cambron site. In de oude paardenstallen en boerderij verblijf je in nagelnieuwe hotelkamers met luxueuze afwerking gebaseerd op de landelijke Henegouwse architectuur  en de daarbij bijhorende materialen. Warm hout, natuursteen en warme, rustgevende kleuren zorgen voor een kader dat volledige ontspanning centraal zet. Pairi Daiza wil bezoekers onbezorgde overnachting tussen dieren bezorgen. Mini-paarden en varkens, Belgische hoendersoorten, geiten en schapen maar ook wallabies, maras en nandoes zullen tijdens een verblijf in Pairi Daiza je rechtstreekse buren zijn. Gasten in de Farm House Lodges genieten van volledige rust dankzij de gesloten architectuur van de boerderij maar hebben ook toegang tot het Park, kunnen het op elk moment van de dag bezoeken, hebben de keuze om te tafelen in één van de vele restaurants en genieten ook van welnessfaciliteiten. Vanaf 21 maart zijn de eerste gasten van de Farmhouse Lodges welkom op Pairi Daiza. Door de opening van het nieuwe hotel zal het totale aantal kamers verhogen van 100 naar 121. 

Slaap in een prachtig stukje Belgische geschiedenis

De Farm House Lodges ademen geschiedenis, de kamers maken deel uit van de oude Cisterciënzerabdij die zich op de site van Pairi Daiza bevond. Vanaf de 13de eeuw wonen, werken en studeren er gedurende eeuwen monniken en is het een theologisch centrum dat een rijke en turbulente geschiedenis kent. Het doek valt voor de orde kort na de Franse revolutie, de site komt in handen van de graven van Val du Beaulieu. Pas in 1993 zullen de gebouwen van eigenaar wisselen en zal Eric Domb, de stichter en eigenaar van Pairi Daiza, er Paradisio opstarten. Vele bezoekers zullen de site nog herkennen omdat ze er in de begindagen van het Park passeerden, het gebouw maakte deel uit van de oude hoofdingang die nu werd heraangelegd en opende in februari 2023. Het unieke gebouw dat heel goed werd behouden doorheen de tijd en nu een renovatie onderging is klaar voor de toekomst als nieuwste hotel van Pairi Daiza.

30 jaar Pairi Daiza

Het is dit jaar ook de 30ste verjaardag van Pairi Daiza. De feestelijke opening van een hotel, zoals de Farm House Lodges, dat bol staat van de geschiedenis die zich uitspant over verschillende eeuwen getuigt dan ook van een mooie symboliek. Hotelgasten zullen zich dit jaar mogen opmaken voor speciale programma’s met animatie, een opening van een nieuw Japans werelddeel en heel veel nieuwe plannen. Pairi Daiza nodigt dan ook iedereen uit om dit feestjaar in te zetten vanaf de opening van het nieuwe seizoen op 10 februari.

Voor meer informatie: Pairidaiza.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *