Pairi Daiza ook op de TV in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Japan

De eerste acht seizoenen van deze fascinerende reeks over het Belgische dierenpark worden deze zomer in hoog tempo voor het eerst in Nederland uitgezonden, waarbij de kijkers een unieke kijk krijgen achter de schermen van het park dat meermaals werd bekroond tot “Beste dierentuin van Europa”. ​

op de Japanse televisie

De afleveringen zullen tot 22 september te zien zijn op Net5 en op Kijk.nl.

De reeks is een uitzonderlijke getuige van de ontwikkeling en groeicurve van Pairi Daiza. Sinds de opening van het themapark op 11 mei 1994, is Pairi Daiza uitgegroeid tot de grootste betalende toeristische bestemming van België. Jaarlijks verwelkomt Pairi Daiza 2,3 miljoen bezoekers, vooral uit België, Frankrijk en Nederland.

Ondertussen worden in Pairi Daiza de laatste opnames afgerond voor seizoen 10 van Expeditie Pairi Daiza. De herhalingen op VTM halen in Vlaanderen met meer dan 250.000 kijkers per aflevering wekelijks de kijkcijfer Top 30.

Pairi Daiza?

Pairi Daiza, de belangrijkste betalende toeristische trekpleister van België, werd meerdere keer uitgeroepen tot “Beste dierentuin van Europa” door onder andere de Diamond themepark awards en het Duitse tijdschrift Parkscout. Het park heeft ook drie sterren in de Groene Michelin Gids en is erkend in Tripadvisor’s® Travelers’ Choice® Awards voor 2024. Het ligt in Cambron-Castiau, Henegouwen, Wallonië, op 50 km van Brussel of op minder dan 200 km van Breda, Maastricht en Eindhoven.

Het park met unieke overnachtingsmogelijkheden is gemakkelijk bereikbaar met de wagen en met de trein. De accommodatie met uitzicht op ijsberen, walrussen, pinguïns en Siberische tijgers won in 2022 de titel “Best New Hotel Concept” voor België en Nederland. In 2024 staat Pairi Daiza op de shortlist van de 10 “meest innovatieve vakantieparken in de Benelux”.

Pairi Daiza, verspreid over 75 hectare, toont de schoonheid van de natuur en roept tegelijkertijd vanuit de spiritualiteit van diverse volkeren de harmonie tussen mens en natuur op.

Met de baseline “Zoveel liefde, zo dichtbij” is “The Enchanted Animal Kingdom” de thuisbasis van meer dan 7.500 dieren van 800 soorten, waaronder 5 reuzenpanda’s, 17 olifanten en honderden zeldzame soorten. Er zijn ook duizenden zeldzame planten, stenen en mineralen, evenals ​ authentieke gebouwen, gewijde tempels, ambachten en gastronomie.

Deze combinatie biedt bezoekers een wereldreis langs China, Japan, Indonesië en Zuid-Oost Azië, Benin, Togo, Antarctica, Australië, Noord-Europa en Canada. Deze 9 werelden ​ werden gebouwd met diep respect voor de kunsten en ambachten van deze regio’s en beschavingen.

Vanaf dag één vormt de liefde voor dieren de ruggengraat van het Pairi Daiza-project, van denken tot handelen.

Pairi Daiza is een geëngageerd bedrijf dat concrete acties onderneemt om soorten te beschermen en te behouden. Buiten haar muren is de Pairi Daiza Foundation zeer actief ten voordele van bedreigde diersoorten en hun habitat. Sinds 2018 heeft Pairi Daiza zich tot doel gesteld om voor 2034 100% groen te zijn.

Pairi Daiza wil bezoekers inspireren om met meer liefde voor de planeet en de dieren te zorgen.

Wereldwijde interesse

Deze zomer werd Pairi Daiza zichtbaar op de televisie in Japan, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Deze dierenprogramma’s blijken het publiek echt aan te spreken. We delen graag een klein overzicht van hoe Pairi Daiza wereldwijd zichtbaar is op diverse nationale zenders.

“Behind the Scene of the Zoo” – NHK, JAPAN

Een Japanse televisieploeg draaide in Pairi Daiza een 90 minuten durende uitzending voor NHK, de nationale zender, met de naam “Behind the Scene of the Zoo“. Dit programma bestaat al 10 jaar en heeft al dierentuinen uit Japan, Singapore, de VS en ook uit Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië bezocht. Ze onderzoeken waarom Pairi Daiza wordt genoemd in lijsten van de Beste Zoo ter Wereld. Het programma wordt gepresenteerd door Kodai Kurosaki, die in 2024 verkozen werd tot ‘Rising Star’ voor Japan. De Pairi Daiza aflevering werd voor het eerst uitgezonden op 17 Augustus, ze krijgt een prominenter plek in het uitzendschema op 14 september.

One Zoo Three – BBC, Verenigd Koninkrijk

Pairi Daiza opent ook seizoen 5 van de Britse tv-show One Zoo Three, dat in september 2020 in première ging op CBBC en BBC iPlayer, met in totaal meer dan 50 afleveringen, een spin-off OZT Goes Wild in Britain (5 x 28 minuten) en een Broadcast Digital Highly Commended Award in 2024. ​

In de eerste aflevering van hun nieuwe seizoen gaan de broers Cam, Tyler en Aaron naar Pairi Daiza in België voor een supercoole missie om te leren hoe dieren zich hebben aangepast om te overleven in de koudste plekken op aarde. Hier ontmoeten ze keizerspinguïns, enorme walrussen en de bedreigde gouden takin. In seizoen 4 gingen de broers naar de San Diego Zoo in de VS, waar ze oog in oog stonden met Komodovaranen, Galápagosschildpadden en ijsberen.

De uitzending is momenteel één van de meest bekeken programma online op de CBBC- app, online sinds 26.08.2024.

Najaar 2024

Pairi Daiza is dagelijks open in 2024 en biedt extra seizoensgebonden animatie, nocturnes en decoratie doorheen het jaar rond Carnaval, Pasen, Halloween en Kerstmis.

Het gastronomisch aanbod en zelfs de verrijkingsactiviteiten voor de dieren spelen regelmatig in op de seizoensthema’s.

Bron en meer informatie: www.pairidaiza.eu

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *