Paintfest introduceert creatief schilderen onder het genot van een wijntje

Paintfest opent haar deuren op zaterdag 1 oktober aan de Wibautstraat 45 in Amsterdam. De studio is de eerste Europese studio die volledig is ingericht om gasten een schilderij te laten (na)schilderen, onder de bezielende leiding van een instructeur, terwijl ze genieten van een glas wijn (of twee).

“We maken kunst voor iedereen toegankelijk – dus ook voor mensen die op de kleuterschool de laatste keer een schilderkwast hebben aangeraakt”, zegt Maarten Mulder, directeur van Paintfest. “Bij ons gaat het niet alleen om het creatief bezig zijn, maar zeker ook om het entertainment en gezellig met anderen samenzijn. Een wijntje hoort daar natuurlijk ook bij.”

De instructeurs bij Paintfest worden artiesten genoemd en nemen alle deelnemers stap voor stap mee bij het maken van het schilderij van die avond. Aan het einde van de twee uur durende sessie heeft iedere deelnemer een kunstwerk gemaakt waar hij of zij trots op kan zijn. “Het schilderij wordt door de deelnemer meegenomen en we verwachten dat er vele woningen zullen worden opgevrolijkt door deze meesterwerken”, vervolgt Maarten.

Paintfest is bijna iedere dag open. Alle evenementen staan vermeld op de website www.paintfest.com. Natuurlijk is Paintfest ook geopend voor vrijgezellenfeesten, bedrijfsevenementen of privéfeesten. Er zijn twee studio’s gevestigd bij Paintfest aan de Wibautstraat. Er kunnen daardoor tegelijkertijd twee verschillende schilderijen worden gerealiseerd.

Mulder heeft zelf geen achtergrond in kunst. Hij komt uit de horecawereld, waar hij zijn sporen ruim verdiend heeft. Samen met een investeerder heeft hij dit idee uit Amerika overgebracht. In de Verenigde Staten zijn “Paint and Sip Parties” erg populair. Landelijk worden daar meer dan 6000 van dit soort evenementen maandelijks georganiseerd.

De locatie aan de Wibautstraat is gekozen omdat er veel jonge mensen wonen. Paintfest richt zich op deze doelgroep. Een avondje uit bij Paintfest is weer eens iets anders dan een avondje kroeg of een bioscoopbezoek. De Paintfest studio’s aan de Wibautstraat zijn goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Het metrostation is zeer nabij gelegen.

Plannen voor uitbreiding van het concept

De opening aan de Wibautstraat is slechts een eerste stap. Mulder is ambiteus. “We zijn nu al bezig met het verbouwen van twee studio’s in Rotterdam en zullen daar binnen een paar maanden opengaan”.

Meer informatie www.paintfest.com .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *