Overname natuurkampeerterrein in het teken van verdere professionalisering

Gervaise Coebergh, eigenaar van natuurkampeerterrein Voscheheugte, neemt Natuurkampeerterrein Mariahoeve inhet Drentse Papenvoort over. De nieuwe eigenaar is van plan om te investeren in de kwaliteit van het terrein. De Natuurkampeerterreinen zijn de afgelopen jaren steeds professioneler gaan opereren.

Coebergh begint met het opknappen van de huidige voorzieningen: “We staan aan het begin van een nieuwe kampeerseizoen en er is niet veel tijd meer om nu nog grote projecten aan te gaan. Voor mij is het wel belangrijk dat de sanitaire voorzieningen er goed uit zien. Dus daar beginnen we mee. Op termijn zie ik ook wel kansen om bijzondere accommodaties toe te voegen. Dat is ook al een groot succes op camping Voscheheugte. Met een ontwerp door kunstenaars, die het terrein goed aanvoelen, zorgen voor acommodaties die passend zijn op een Natuurkampeerterrrein.”

Natuurkampeerterreinen groeien in kwaliteit en kwantiteit

De afgelopen jaren heeft ‘het natuurkampeerterein’ in Nederland een mooie ontwikkeling doorgemaakt; van budgetcamping met zeer basic voorzieningen, naar een lifestyle in de natuur waarvoor kampeerders ook extra budget over hebben. De Stichting Natuurkampeerterreinen onderschrijft deze trend, maar wijst er op dat de echte basic locaties ook nog altijd bestaansrecht hebben. Bibi van der Sprong van stichting De Groene Koepel (waar o.a. het netwerk van Natuurkampeertereinen onder valt): “We zien de behoefte aan natuurkamperen al jarenlang groeien. In het afgelopen jaar, met alle coronamaatregelen, was dat zelfs met 20%. Veel mensen waarderen de rust en ruimte op deze terreinen. We zien de kwaliteit op veel terreinen inderdaad toenemen. Daarbij waken wij er voor dat het karakter van een Natuurkampeerterein wel behouden blijft. Stenen huisjes bijvoorbeeld vinden we niet passend. De gast verwacht bij ons een zekere mate kleinschaligheid en een verblijf midden in de natuur. Ook buiten onze stichting zien we een zelfde ontwikkeling. Er zijn steeds meer grotere campings die zich profileren als ‘natuurcamping’. Een voorbeeld is De Lemeler Esch. Daar werken wij veel mee samen, bijvoorbeeld op het gebied van ontwikkeling van arrangmenten zoals ‘eetbaar landschap’. Ook dat is onderdeel van de doorontwikkeling van de lifestyle van een natuurlijk verblijf.”

De Overname

In 2016 kocht Entjes Exploitatie BV het 20 hectare grote landgoed Mariahoeve van de familie Van Voorthuijsen die er jaren heeft gewoond. Een van de broers, Hendrik Entjes (rechts op de foto), heeft zich met veel toewijding over deze bijzondere locatie ontfermd en het ontwikkeld tot een prachtig natuurkampeerterrein, met zwemmeer, 90 staplaatsen en nog veel meer. Vanaf 1 mei 2021 neemt Gervaise Coebergh (links op de foto) het stokje over. 

Meer informatie: www.mariahoeve-papenvoort.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *