Oproep aan ondernemers: organiseer activiteiten tijdens de Week van de Toegankelijkheid 

Van maandag 2 oktober t/m zaterdag 7 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Het thema dit jaar is: toegankelijkheid loont. Organisator Ieder(in) roept ondernemende organisaties op om een activiteit te organiseren rondom inclusie van mensen met een beperking.

“nijntje museum in Utrecht heeft zeer goed nagedacht over toegankelijkheid”)foto Pretwerk

Jaarlijks organiseert belangenbehartiger Ieder(in) de Week van de Toegankelijkheid. Met activiteiten in heel Nederland vragen ze aandacht voor een toegankelijke samenleving voor mensen met een handicap. Iedereen in Nederland kan een activiteit organiseren. Zoals bijvoorbeeld musea, restaurants, bioscopen, hotels, vakantieparken, dagattracties en andere MKB-ondernemingen.

Toegankelijkheid loont voor ondernemers

Dit jaar is het thema toegankelijkheid loont. Wat levert toegankelijkheid op voor ondernemers? In Nederland wonen ruim twee miljoen mensen met een handicap. En daar komen er door de vergrijzing steeds meer bij.

Met een toegankelijk en begrijpelijk aanbod van producten en diensten, kunnen ondernemers dus meer klanten en een groter marktaandeel bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een hotel dat goed fysiek toegankelijk is en daardoor meer gasten en betere recensies krijgt. Of denk aan een toegankelijke webshop, waardoor mensen met een visuele beperking makkelijk kleding kunnen bestellen.

Activiteiten in de Week van de Toegankelijkheid

Wat kunnen ondernemers organiseren in de Week van de Toegankelijkheid? Enkele ideeën (door Pretwerk aangepast aan de situatie in de recreatiesector):

  • Organiseer een lunchsessie over toegankelijkheid in jouw museum.
  • Laat de webshop van jouw camping testen op toegankelijkheid, door ervaringsdeskundigen.
  • Nodig een testteam uit om je bedrijf te bezoeken en te scoren op toegankelijkheid – met een discussieborrel na afloop. (bijvoorbeeld het rebellenteam van Join Projects, of de Speeltuinbende)
  • Organiseer een inspiratiesessie samen met andere attractieparken. Wat kan toegankelijkheid jullie brengen?
  • Deel specifieke expertise op het gebied van toegankelijkheid, bijvoorbeeld over digitale toegankelijkheid.

Meer informatie: www.weekvandetoegankelijkheid.nl/doe-mee/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *