Opening VVV-Inspiratiepunt Weert op een vakantiepark

Bij Vakantiepark Weerterbergen in de gemeente Weert is afgelopen vrijdag een nieuw VVV-inspiratiepunt officieel geopend. Het inspiratiepunt is bedoelt om toeristen in de regio te stimuleren om meer van de regio te gaan ontdekken. Het is de bedoeling dat er komend jaar nog drie inspiratiepunten in de gemeente bij komen.

Van links naar rechts: Giel Polman (Directeur Limburg Marketing), Jos Coumans (General Manager Weerterbergen) en Martijn van den Heuvel (Wethouder Gemeente Weert) (Foto door Limburg Marketing)

Het VVV-Inspiratiepunt bij Vakantiepark Weerterbergen werd afgelopen vrijdag officieel geopend door Martijn van den Heuvel, Wethouder economische zaken, toerisme en recreatie, samen met Jos Coumans General Manager Roompot Weerterbergen en Giel Polman, directeur Limburg Marketing. Naast het inspiratiepunt bij de Weerterbergen is er ook inspiratiepunt bij Museum W en wordt in juni het inspiratiepunt geopend in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man. Tijdens de openingshandeling werd door de wethouder het eerste exemplaar van de toeristische brochure ‘Dit is Weert’ aangeboden aan Laura Geelen, Supervisor Receptie bij Vakantiepark Weerterbergen.

VVV 2.0: van informatie naar inspiratie 

Met de opkomst van digitale technologieën is de rol van een VVV ontwikkeld van informatievoorziening naar een inspiratiebron. Het VVV 2.0-concept inspireert bezoekers in Hart van Limburg op een interactieve manier. Dit draagt bij aan een gastvrije bestemming en stimuleert bezoekers om meer te ontdekken.

Om deze visie te ondersteunen, opent Weert drie VVV-Inspiratiepunten. De locaties zijn zorgvuldig gekozen om een breed publiek te bereiken en bezoekers aan te moedigen de omgeving te verkennen. 

Toeristische brochure ‘Dit is Weert’

De brochure ‘Dit is Weert’ staat boordevol met leuke activiteiten voor een dagje uit, routes door de natuur, tips op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed, evenementen en nog veel meer. ‘Dit is Weert’ is verkrijgbaar bij de VVV-Inspiratiepunten en ondernemers in de vrijetijdssector.  

Coördinerende rol Limburg Marketing  

Limburg Marketing speelt een coördinerende rol in het trainen en ondersteunen van vrijwilligers en medewerkers van de VVV-Inspiratiepunten, met als doel een optimale gastervaring te bieden aan bezoekers in Hart van Limburg.

Met de opening van deze inspiratiepunten en het verschijnen van de toeristische brochure zet Weert een belangrijke stap in het versterken van het vrijetijdsdomein en het verrijken van de bezoekerservaring.

Meer informatie: Hartvanlimburg.nl / Limburg.marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *