Op 14 mei wordt longlist Innovatieve Vakantieparken ingekort tot 10 finalisten

Op dinsdag 14 mei 2024 wordt bekend gemaakt welke tien vakantieparken zijn geselecteerd voor de eindronde van ‘Meest Innovatieve Vakantieparken van de Benelux’. Afgelopen periode heeft een deskundige vakjury de longlist van 39 parken bezocht. Uit de top 10 wordt eind 2024 de overall winnaar gekozen en certificaten uitgereikt voor bijzondere prestaties op specifieke onderdelen.

De juryleden hebben de afgelopen maanden de 39 vakantieparken van de longlist bezocht en de parkmanagers geïnterviewd. De longlist is tot stand gekomen vanuit het netwerk en de expertise van de vakjury, aangevuld met parken die zichzelf hebben aangemeld. Het bleek nog een lastige opgave om de grote diversiteit aan parkconcepten onderling met elkaar te vergelijken. Als leidraad gebruikt de jury een lijst van criteria waarop de parken worden beoordeeld, zodat niet alleen de parken met de grootste omvang en investering kans maken op de Award.

De hoofdcriteria waarop de innovatiekracht van een vakantiepark wordt beoordeeld zijn:

  1. Uniciteit van het concept
  2. Kwaliteit van de uitvoering
  3. Waardering bij de doelgroep
  4. Toegevoegde waarde (waaronder duurzaamheid)
  5. Commerciële beoordeling (waaronder verdienmodel, schaalbaarheid)

Elk van de hoofdcriteria is ook weer onderverdeeld in subcriteria, waarmee recht gedaan wordt aan de veelzijdigheid en pluriformiteit die deze sector zo bijzonder maakt.

De bekendmaking van de top 10 vindt plaats op dinsdag 14 mei in de showroom van YALA, Safari tents & glamping lodges. Rondom deze nominatie wordt ook een kennisprogramma georganiseerd rond het thema ‘Innovatieve vakantieconcepten’.  Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 13.30 uur aan de Titaniumweg 4, 8304 BR Emmeloord.

Tijdens het kennisprogramma wordt o.a. ingegaan op maatschappelijk verantwoord ondernemen (Frans Wientjes van Bio Vakantieoord), trends in leisure (Hans van Leeuwen, Pleisureworld), de glampingtrend (YALA) en wordt het startschot gegeven voor het project ‘Vakantiehuis van de toekomst’ (door Pleisureworld).

Meer informatie: https://pleisureworld.nl/verkiezing-meest-innovatieve-vakantiepark-concept-in-de-benelux/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *