Oostenrijkse campingtop discussieert over de toekomst van kamperen

In het Oostenrijkse Graz vond op 11 en 12 april de Camping Gipfel Austria plaats. Op dit evenement waren veel vooraanstaande personen uit de politiek en de Oostenrijkse kampeerbranche aanwezig. Aan de hand van een CONOS-studie werden er strategische inzichten gedeeld en werd er gediscussieerd over de toekomst van kamperen tot 2030.

Vooraanstaande sprekers

Gedurende twee dagen werden er veel vooraanstaande sprekers verwelkomd op het evenement, waaronder Staatssecretaris van Toerisme Susanne Kraus Winkler, Provincieraadslid voor Toerisme Barbara Eibinger-Miedl en voorzitter van de Kamer van Koophandel van Stiermarken, Josef Herk. Zij benadrukten het economische belang van kamperen, dat met 8,3 miljoen overnachtingen in 2023 een recordhoogte in Oostenrijk bereikte.

Ramon van Reine presenteert het campingonderzoek

ACSI Kampeerintentie-onderzoek

ACSI-CEO Ramon van Reine presenteerde de uitkomsten van het ACSI Kampeerintentie-onderzoek. Dit grootschalige onderzoek wordt jaarlijks door campingspecialist ACSI uitgevoerd en dit jaar deden er ruim 17.300 Europese kampeerders aan mee. Zo ontstaat er een gedetailleerd beeld van de kampeerplannen die zij voor dit jaar hebben en de uitgaven die zij tijdens hun kampeervakantie(s) verwachten te doen. Van Reine gaf daarbij een grondige analyse inclusief strategische aanbevelingen.

De uitgebreide resultaten van dit onderzoek worden binnenkort gepubliceerd door ACSI. Een samenvatting van het onderzoek is te vinden in de voorjaarseditie van ACSI Handelsblad, dat verspreid wordt onder meer dan 9.000 campingeigenaren.

Meer informatie: ACSI Handelsblad (voorjaarseditie 2024 verschijnt hier binnenkort)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *