Ook Center Parcs ziet vraag rond kerstperiode toenemen

Met een vertraagd effect, ziet nu ook Center Parcs de boekingen rondom de kerstperiode toenemen. Eerder al lieten andere aanbieders van vakantiehuisjes een vergelijkbare ontwikeling zien.

Inmiddels is het aantal boekingen voor een kerstvakantie bij Center Parcs sinds de laatste persconferentie met 50 procent gestegen in vergelijking met de periode ervoor. De omvang van het gezelschap per boeking is kleiner dan normaal. De oproep om de feestdagen in kleine kring te vieren lijkt dan ook goed te worden opgevolgd.

Directe aanleiding voor de toenemende belangstelling voor vakantiewoningen is de persconferentie van premier Rutte op 3 november, waarin reizen naar het buitenland voorlopig worden ontraden. Op de boekingsplatformen van Landal en Roompot was er vrijwel direct na de persconferentie sprake van een verhoogde activiteit. Inmiddels trekken ook de boekingen bij Center Parcs in de kerstperiode sterk aan.

Als we vragen waarom de boekingen bij Center Parcs met vertraging zijn opgebloeid, vertelt woordvoerder Marthijn Tabak: “Ik vermoed dat dat te maken heeft met de uitgebreidheid van ons product. De vakantiewoningen mochten door de verscherpte maatregelen nog wel verhuurd worden, maar veel van de voorzieningen waren gesloten. Bij Center Parcs spelen die voorzieningen een hele belangrijke rol bij de keuze voor onze parken. Inmiddels is o.a. bekend dat de Aqua Mundo’s (red.: zwemparadijzen) weer geopend zijn – onder voorwaarden, net als veel andere voorzieningen op de parken. Als alternatief voor de restaurants zijn er mogelijkheden om eten en drinken te bezorgen of af te halen. Het is nog zeer onzeker of de restaurants met de kerstdagen weer open mogen.”

Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland schrijft over het beschikbare aanbod: “Binnen de maatregelen kunnen we gelukkig voldoende activiteiten bieden, vooral ook omdat de meeste activiteiten met het eigen gezin worden gedaan.”.

Winter Wonderland

Center Parcs maakt deze winter van elk park een Winter Wonderland met sfeervolle lichtjes en mooie versieringen en zijn er allerlei activiteiten die met winterse thema’s te maken hebben.
 
Met een ruim aanbod van activiteiten is er bij Center Parcs voor ieder wat wils in de kerstvakantie. Zo kunnen kinderen tijdens de Kids Winter Workshop hun eigen Winter Memory maken om mee naar huis te nemen. En wie in is voor een spannend verhaal kan zijn hart ophalen tijdens de Kids Winter Bedtijd Verhalen.  Buiten vermaken gezinnen zichzelf en binnen zijn er verschillende mogelijkheden de warmte op te zoeken zoals in de Aqua Mundo of in de indoor speelwerelden van Center Parcs – de BALUBA voor de kleinsten. En in de Action Factory voor de oudsten (Voor de kerst volledig vernieuwd in Park Zandvoort, Het Heijderbos en De Eemhof) – beleven kinderen volop speelplezier. Center Parcs TV biedt allerlei winterse programma’s, zoals speciale uitzendingen met Sinterklaas in de hoofdrol & winters entertainment. En voor het hele gezin staat ’s avonds de cottage-familiequiz op het programma die in het in teken staat van de winter.

Een onvergetelijk ‘heerlijk avondje’

Sinds Sint en zijn Pieten hun intrede maakten in Center Parcs, logeren zij in hun eigen Sinterklaas Cottage. In de aanloop naar het Sinterklaasfeest zal de Goedheiligman tijdens de SinterklaasToer op verschillende plekken in het park zijn opwachting maken. De Pieten, samen met Orry & Friends bezorgen op 5 en 6 december sinterklaascadeautjes bij de cottages, zodat Sinterklaas een onvergetelijke belevenis wordt.

Een onbezorgde en feestelijke Kerst

Op 24 december maakt de Kerstman zijn opwachting in het park en zal hij verschillende locaties met een bezoek vereren. Gasten kunnen vooraf een kerstboom, met of zonder versierpakket, boeken. Speciaal voor iedereen die kiest voor het kerstpark van het jaar – Center Parcs Het Heijderbos – heeft Center Parcs een bijzondere verrassing klaarstaan: een volledig versierde kerstboom. In alle andere parken geldt dat als je bij aankomst de Kerstcadeau Service boekt, de Kerstman en Orry (of zijn vrienden) de kerstcadeaus persoonlijk bij de cottage bezorgen. Om de sluiting van de restaurants te ondervangen zijn er Table Cooking pakketten die worden bezorgd in de cottage. Kinderen kunnen een mooie kerstherinnering maken tijdens ‘Wannabe een Kerstelf’ of de Kids Workshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *