Oogst van Europees ToerismeLab: 35 ongeziene toeristische ervaringen

In 2019 richtten Picardisch Wallonië, West-Vlaanderen en het Noorderdepartement (FR) samen een grensoverschrijdend laboratorium op voor toeristische experimenten en innovaties. Drie jaar later werden 35 nieuwe toeristische ervaringen gepresenteerd op het slotevenement dat plaatsvond op 19 oktober in Pairi Daiza.

Inspireren, de overgang naar een toekomstgericht toerisme stimuleren, inspelen op de nieuwe noden van toeristen, het bezoekersaanbod heruitvinden en innoveren waren de sleutelwoorden van het project Tourism Lab.

Nieuwe toeristische ervaringen

In aansluiting op de begeleiding bedachten verschillende werkgroepen nieuwe grensoverschrijdende toeristische ervaringen, zoals ‘Spel over grenzen’ in de regio Wervik en Komen, de mobiele app ‘Parcours Arty’ langs de Schelde, het kanaal van Roubaix en de Frans-Belgische kust, de muzikale wandeling ‘In de voetsporen van Monique’ tussen Rumes en Bachy of de Totemus-fietstochten ‘Op het pad van het zwarte goud’ tussen Péruwelz en Condé-sur-l’Escaut.

Wanneer het project eind dit jaar ten einde loopt, zullen de toeristische operatoren 35 nieuwe individuele of regionale toeristische ervaringen ontwikkeld hebben, hetzij als vergevorderde concepten die klaar zijn om te worden uitgevoerd, hetzij als concrete ervaringen die worden aangeboden aan het publiek. Concreet zullen er in het Kasteel van Beloeil, het Musée de l’Iguanodon in Bernissart, het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos in Lessen, l’Escale forestière van Bon-Secours en het Musée de Flandre
in Kassel immersieve ruimtes worden aangeboden. Zestien kilometer zwemmen in de zee tussen Nieuwpoort en Oostende, fotoparcours langs de kust, de ontwikkeling van derde plaatsen en de creatie van muzikale wandelingen, enz., zullen de bezoekerservaring versterken en het toeristische aanbod verrijken door de emotionele dimensie van de sites en hun aantrekkelijkheid te verbeteren.

Meer informatie: www.tourismlab.eu/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *